Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, αφήνοντας αιχμές για την πολιτική της κυβέρνησης και διευκρινίζοντας ότι δεν προσχωρεί «σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς».

Ads

Ο Τάσος Κορωνάκης ανακοίνωσε την απόφασή του στο νέο γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα, ενώ σε δήλωσή του που έδωσε στη δημοσιότητα επισημαίνει ότι «εδώ και καιρό έχει αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «η απόστασή του με την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει».

Ολόκληρη η δήλωσή του είναι η εξής:

«Είναι γνωστό πως εδώ και καιρό έχω αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς οι λόγοι που με οδήγησαν στην παραίτηση μου συνεχίζουν να ισχύουν, και η απόσταση μου από την κυβερνητική πολιτική συνεχώς μεγαλώνει, σήμερα συναντήθηκα με τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και του δήλωσα την παραίτηση μου από την ΚΕ και την αποχώρηση μου από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Φεύγοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους και όλες τους συντρόφους και τις συντρόφισσες για όσα ζήσαμε και είμαι σίγουρος πως με πολλούς και πολλές θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες.

Υ.Γ. Προφανώς η αποχώρηση μου δεν συνδέεται με την συμμετοχή μου σε κάποια άλλη οργάνωση ή κόμμα της αριστεράς, όπως εδώ και καιρό γράφεται, αν και φυσικά θα παραμείνω πολιτικά ενεργός στην ριζοσπαστική αριστερά. Οι απαντήσεις είναι δύσκολες, οι ευθύνες πολλές και ο αναστοχασμός απαραίτητος».