Την αποκάλυψη ότι ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, εξέφρασε τη διαφωνία του με τις απειλές Χρυσοχοΐδη για τη σύλληψη αρχηγών κομμάτων και βουλευτών σε περίπτωση που θα έπαιρναν μέρος στην πορεία, έκανε ο Κλέων Γρηγοριάδης κατά την παράδοση του κοινού ανακοινωθέντος από την τριμελή αντιπροσωπεία των κομμάτων της Αριστεράς στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

«Σας παρακαλώ ολόθερμα όλους σας γρηγορείτε! Έχετε το νου σας καθώς, από την προηγούμενη Παρασκευή το απόγευμα, η δημοκρατία μας κινδυνεύει σοβαρά», είπε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 από το βήμα της Βουλής και αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συνομιλία Βαρουφάκη-Χρυσοχοΐδη κατά την οποία, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο υπουργός «προανήγγειλε συλλήψεις αν ο κ. Βαρουφάκης και οι βουλευτές του ΜέΡΑ25 περπατήσουν την ιστορική διαδρομή έως την αμερικανική πρεσβεία».

Ο Κλ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε και στη συνάντηση της διακομματικής αντιπροσωπείας, χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, για την οποία ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 είπε: «Ευτυχώς την τιμή της κυβέρνησης αυτής ανέλαβε να αποκαταστήσει χθες ο κ. Γεραπετρίτης ο οποίος σαφέστατα μας διαβεβαίωσε ότι κάποιο λάθος θα πρέπει να έκανε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ότι θα πρέπει να του ξέφυγε, γιατί μας βεβαιώνει ο ίδιος και εγγυάται προσωπικά ότι όλοι οι βουλευτές μπορούν ανά πάσα στιγμή σε όλη την επικράτεια και να κάνουν ό,τι αυτοί θεωρούν ως καθήκον τους».