«Ο Κώστας Καραμανλής είναι ακόμη νέος και πολύτιμα έμπειρος, ώστε, αν χρειαστεί, οι πολίτες ή η κοινωνία ή η ίδια η ζωή μπορούν να ζητήσουν να ανοίξει ένας νέος, διαφορετικός κύκλος προσφοράς από τον ίδιο για τη χώρα».

Ads

Η δήλωση αυτή του Άρη Σπηλιωτόπουλου στην εφημερίδα “Έθνος” πυροδότησε αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ που φέρεται να προσπαθεί να κλείσει το θέμα της ολικής επαναφοράς του Κώστα Καραμανλή στο πολιτικό προσκήνιο. Στη Ρηγίλλης δεν είναι λίγα τα στελέχη που εκφράζουν την ενόχλησή τους για το ότι επανέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα η συζήτηση για τον πρώην πρωθυπουργό.

Την διάθεση να «κλείσει» το θέμα έδειξε και ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, ο οποίος εντός του Σαββατοκύριακου φέρεται να έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να διαρρεύσουν τη δική του τοποθέτηση ότι δεν είναι στις προθέσεις του η επιστροφή στην ηγεσία της ΝΔ και ότι στηρίζει τον νυν πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισημαίνει στο «Έθνος» ότι ο πρόεδρος της ΝΔ «θα έχει πολλές ευκαιρίες να προσφέρει στο κόμμα», αλλά διευκρινίζει ότι ο «κύκλος» του στη ΝΔ «εμφανίζεται» να έχει κλείσει. Ωστόσο, σπεύδει να υπογραμμίσει ότι σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής του Κώστα Καραμανλή σε κεντρικό πολιτικό ρόλο.

Ads