Το τέλος της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή αποφάσισε ο Χρήστος Καλογρίτσας. Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας για τον Νίκο Παππά δήλωσε πως «αρνείται να καταθέσει γιατί ψυχικά δεν αντέχει άλλο». 

Ads

«Στην υγεία μου είμαι πάρα πολύ καλά, αλλά αρνούμαι να καταθέσω γιατί ψυχικά δεν αντέχω άλλο», φέρεται να δήλωσε χαρακτηριστικά, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σταύρο Κελέτση να σημειώνει: «Μας φέρνετε σε δύσκολη θέση γιατί μας λέτε ότι είστε καλά αλλά αρνείστε να καταθέσετε». «Ας κάτσουμε και έως τα μεσάνυχτα, αλλά δεν θα απαντάω σε ερωτήσεις», απάντησε ο εργολάβος. 

Τελικά αποφασίστηκε η κατάθεσή του να διακοπεί, όπως ζητούσε. Η συνέχειά της προγραμματίστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα. 

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις εξελίξεις ανέφεραν: «Ο κ. Καλογρίτσας συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με την κατάθεσή του στην Προανακριτική. Ο άνθρωπος που πρώτα δήλωσε ότι έβαλε μόνο το όνομα του, σήμερα παραδέχθηκε ότι έβαλε 14,5 εκατ. ευρώ. Και ότι αντί για «μπροστινός» του Παππά, όπως ισχυρίζονταν, ήταν τελικά «μπροστινός» του γιου του, Βλαδίμηρου Καλογρίτσα. Και, βεβαίως, όταν ο ψευδομάρτυρας κατάλαβε ότι άρχισε να αποκαλύπτεται μέσα από τις αντιφάσεις του, τον… έπιασε η συνηθισμένη αδιαθεσία του και δήλωσε «ψυχικά αδύναμος» να συνεχίσει την κατάθεσή του».

Ads

Διαβάστε επίσης: