Και τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, ενέπλεξε με τους Χούρι στην κατάθεση του, ο Χρήστος Καλογρίτσας, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ads

«Δεν είναι η άποψή, άλλα οι πληροφορίες που είχα, όταν μάλιστα ειπώθηκε ότι με αυτή την εταιρεία θα κάναμε αυτό το κανάλι, όπως θα το κάναμε. Αφού πληροφορήθηκα -γιατί κάποτε είχα και τη δήθεν ιδιότητα να πληροφορούμαι- για αυτή την εταιρεία, νόμιζα ότι αυτό το κανάλι δεν θα ήταν ένα κανάλι, όπως έλεγαν να απευθύνεται στους αραβικούς πληθυσμούς της Ευρώπης κ.λπ. Πίστευα, δηλαδή, ότι ήταν ένα μπροστινό κανάλι το οποίο θα καθοδηγούταν τουλάχιστον στο μέρος το δικό τους από Ισραηλίτες -έτσι πίστευα εγώ- και άλλες υπηρεσίες», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Καλογρίτσας, προσθέτωντας ότι: «Άρα, κάτι τέτοιο δεν θα ήθελα ποτέ να το υπηρετήσω με οποιονδήποτε τρόπο, έστω δανείζοντας το όνομα μου. Δεν θα ήθελα να βρίσκομαι σε τέτοια σχέση».

Υπενθυμίζεται πως ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει πως ο Νίκος Παππάς είχε ενορχηστρώσει τη σύμπραξη Καλογρίτσα με τη λιβανέζικη εταιρία CCC προκειμένου ο επιχειρηματίας να  μπορέσει να διεκδικήσει με αξιώσεις μία εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που προέβλεπε ο τότε διαγωνισμός και τελικά να φτιάξει ένα κανάλι προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ.