Τον Κώστα Βουτσά αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο συγγενείς, φίλοι και καλλιτέχνες. Ο αγαπημένος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο νοσοκομείο Αττικόν από λοίμωξη του αναπνευστικού. 

Ads

Σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο. Υπήρξε εκ των κορυφαίων της χρυσής εποχής του ελληνικού σινεμά, όχι μόνο για τις υποκριτικές του ικανότητες αλλά και για την πληθωρικότητά του. 

Το «αντίο» της οικογένειάς του 

Η τελευταία του σύζυγος, η Αλίκη Κατσαβού, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία του ηθοποιού και την συνόδευσε με το εξής μήνυμα:

Ads

«Κλάψε καρδιά μα μη ραγίσεις. Αντί να γιορτάσουμε αύριο την 4η επέτειο του γάμου μας σε αποχαιρετώ λατρεμένε μου! Θα ζεις στην καρδιά μου και στο γέλιο του Φοίβου μας. Είσαι ένας γίγαντας σε όλα σου, που ως κι ο χάρος σε φοβήθηκε και 20 μέρες τώρα πάλευε να σε πάρει. Σε ευχαριστώ για όλα» , έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα που την συνόδευε.

«Έρωτας • Βαθύς • Μεγάλος», οι τρεις λέξεις με τις οποίες αποχαιρέτησε τον Κώστα Βουτσά η κόρη του Θεοδώρα.

 
 
 

 

 
 
 
 

 
 

 
 
 

Έρωτας • Βαθύς • Μεγάλος

A post shared by Director | Producer (@theodoravoutsa) on

Feb 25, 2020 at 9:40pm PST

Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Κώστα Βουτσά

«Μερικές φορές πιστεύαμε ότι ο Κώστας Βουτσάς ήταν αθάνατος. Ότι θα βγει από την κόλαση που βρισκόταν τον τελευταίο καιρό» είπε η Άννα Φόνσου για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά. «Όταν μιλάω για τον Κώστα Βουτσά έχω ένα χαμόγελο, δεν μπορώ να συγκινηθώ. Επειδή ήταν φίλος μου, τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια και έχουμε παίξει μαζί και στο θέατρο και τον κινηματογράφο, δεν μπορώ να σκεφτώ σοβαρά τον θάνατό του. Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα τον ξαναδώ. Δεν το χωράει το μυαλό μου, όπως και όλου του κόσμου. Χάθηκε ο εθνικός ήρωάς μας ο Κώστας Βουτσάς. Δεν είχε ηλικία μόνο χαμόγελο και κέφι για τη ζωή. Οι νέοι συνάδελφοι να παραδειγματιστούν από το ταλέντο του» δήλωσε στην ΕΡΤ1.

«Είμαι τόσο ταραγμένη, τόσο συγκινημένη. Νομίζω ότι έχασε το γέλιο της όλη η Ελλάδα πλέον. Του έλεγα “Κώστα μου θες να πάμε κάπου, 5-6 μέρες στην εξοχή”; Και μου έλεγε: “Μην μου το ξαναπείς αυτό, γιατί δεν θα σου μιλήσω! Εγώ δεν φεύγω από τη σκηνή μέχρι να πεθάνω”. Έφυγε πάνω στη σκηνή, όπως ήθελε. Θα πάει πάνω να τους διασκεδάσει. Καλό σου ταξίδι Κώστα μου! Περίμενα να βγω στο θέατρο να γελάσω, όχι να κλάψω. Κλαίω! Λυπάμαι!», είπε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου.

«Όταν φεύγουν άνθρωποι σαν τον Κώστα ξεκινάει μία άλλη σκέψη: «Από εδώ και τώρα τι κάνουμε;»» δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Βογιατζής. «Ο Κώστας ήταν ανοιχτό χαρτί. Αυτό που ήταν στην ζωή, ήταν και στην δουλειά του. Τον αγάπησε πολύ το κοινό και οι συνεργάτες του. Ήταν μια περίπτωση περίεργη ο Κώστας. Έβλεπε αλλιώς τη ζωή, την ζούσε. Αγαπούσε τους νέους και ήθελε να κάνει παρέα μαζί τους».

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έφυγε. Γιατί ο Κώστας ήταν ο ίδιος η ζωής» είπε ο ηθοποιός Δημήτρης Πιατάς για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. «Είχα 3-4 συνεργασίες μαζί του. Η μια καλύτερη από την άλλη. Ήταν φίλος και αδελφός. Ήταν ο νεότερος από όλους μας. Το απέδειξε με τη ζωή του, με τον τρόπο του. Με αυτά τα υπέροχα μάτια που σε γέμιζαν ευφορία, είτε ήταν στη σκηνή είτε ήταν στην καθημερινή του ζωή. Tο χιούμορ του αστείρευτο, τα ανέκδοτά του, απίστευτα. Ήταν ένας χαρούμενος άνθρωπος που γευόταν τη ζωή». 

Ο Κώστας Βουτσάς δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Το έργο του και η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη και έχει καταφέρει να μπει στην καρδιά μας τόσο πολύ που κανείς δεν μπορεί να τον ξεχάσει» δήλωσε ο ηθοποιός και συνεργάτης του Κώστα Βουτσά, Ρένος Χαραλαμπίδης.

«Είναι σαν να έφυγε η φιγούρα των νιάτων μας» είπε ο Γιάννης Μπέζος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 
 
 

 
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Αχ Κώστα μου … Κώστα μας

A post shared by Ntinos Karidis (@ntinos_karidis_official) on

Feb 25, 2020 at 9:38pm PST

Η ΑΕΚ αποχαιρετά τον Κώστα Βουτσά

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα της καρδιάς του. «Γυναίκα θα ξαναβρώ, ΑΕΚ δεν θα ξαναβρώ!», έλεγε, ο Κώστας Βουτσάς. Κι εκείνη τον αγαπούσε επίσης.

Η Original 21 τον αποχαιρετά με το δικό της μήνυμα.

«Καλό ταξίδι τεράστιε Κώστα Βουτσά, μεγάλε Ενωσίτη! Μεγαλώσαμε και γελάσαμε με τις ταινίες σου, κλάψαμε και συγκινηθήκαμε εκείνο το πρωί που μας παρουσίασες το νεό μας γήπεδο…».

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ:

«Εμείς, οι ‘Ενωσίτες’ θα τον θυμόμαστε στα σκαλοπάτια του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας και του Καλλιμάρμαρου να βλέπει την αγαπημένη του ΑΕΚ. Να είναι ένας από μας. Να τραγουδά και να τσακώνεται για χάρη της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΑΕ ΑΕΚ και συνεχίζει: «Ο Κώστας Βουτσάς έφυγε… Δεν έφυγαν οι θύμησες για όλα όσα προσέφερε στον πολιτισμό και την κοινωνία. Σύσσωμη η οικογένεια της «Βασίλισσας» εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για το χαμό του «Ξυπόλητου Πρίγκιπα» της Μεγάλης Οθόνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλοστραθιά, μέγιστε Κώστα».

Μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο

Για έναν σπουδαίο ηθοποιό «που κυριολεκτικά «ποίησε ήθη» μέσα από την τέχνη του και δίδαξε με τη στάση ζωής του μια προσέγγιση αειθαλούς βίου και αιώνιας εφηβείας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

Η ΚΕ του ΚΚΕ αποχαιρετά «το μεγάλο ηθοποιό Κώστα Βουτσά, ο οποίος για 70 χρόνια, με το πηγαίο ταλέντο του χάριζε απλόχερα τη χαρά και το γέλιο κερδίζοντας επάξια την αγάπη όλου του κόσμου. Η πλατιά αναγνώριση και η δόξα δεν τον άλλαξαν, δεν τον απομάκρυναν ούτε στιγμή από τους λαϊκούς ανθρώπους. Παρέμεινε απλός, ζεστός, εγκάρδιος, αξιολάτρευτος, μια μεγάλη καρδιά γεμάτη από το κέφι και τη χαρά εκείνου που γνωρίζει την αξία της ζωής».

«Αποχαιρετούμε τον μεγάλο ηθοποιό, Κώστα Βουτσά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Κωμικός με αυθεντικό και πηγαίο ταλέντο, ο Κ. Βουτσάς μεσουράνησε στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση από τη δεκαετία του `50 μέχρι το τέλος της ζωής του. Πρωταγωνίστησε σε δεκάδες ταινίες της “χρυσής εποχής” του ελληνικού κινηματογράφου και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το ελληνικό κοινό. Μέλος της ΕΠΟΝ κατά την περίοδο της Κατοχής, ο Κ. Βουτσάς στήριζε διαχρονικά την κομμουνιστική αριστερά. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του», αναφέρει στο μήνυμά του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ο Κώστας Βουτσάς ήταν ένας ηθοποιός μεγάλης γκάμας. Αυτή ήταν η αλήθεια του πίσω από τον απολαυστικό Λευτεράκη του Αλέκου Σακελάριου ή από τον «Ξυπόλητο πρίγκηπα» του Γιάννη Δαλιανίδη. Το ανακαλύψαμε αυτό, πολλά χρόνια μετά την τεχνητή ευφορία του «παλιού» ελληνικού κινηματογράφου, όταν ο «νέος» στράφηκε προς τον ηθοποιό, την οργανική ύλη του κινηματογραφικού κάδρου, για να βρει αξιόπιστο σύμμαχο. Ρόλοι του Κώστα Βουτσά, όπως αυτός στην ταινία «Ο έρωτας του Οδυσσέα» μαρτυρούν την ανεκτίμητη αξία του».