Η παρουσία του πρωθυπουργού στην ταβέρνα «Κρητικός» στο Κερατσίνι θύμισε Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην πρωθυπουργός συνήθιζε να πηγαίνει σε λαϊκά στέκια και το απολάμβανε.

Ads

Ο Κ. Μητσοτάκης δεν έχει τέτοιο προφίλ ούτε τέτοιες συνήθειες αλλά, όπως όλα δείχνουν, θέλει να αποκτήσει για να διευρύνει την απήχησή του σε λαϊκά κοινωνικά στρώματα. Μοίρασε μερίδες φαγητού σε φτωχούς ανθρώπους, δώρα και παιχνίδια σε παιδιά που έχουν ανάγκη.  Μια κίνηση στο πνεύμα των ημερών.

Δεν έμεινε εκεί. Πήγε και στις «Πλειάδες», στο γνωστό βιβλιοπωλείο στο Παγκράτι με την κόρη του Δάφνη. Συνεργάτες του φρόντισαν να υπογραμμίσουν με διαρροές ότι περίμενε στην ουρά και συζητούσε με τους άλλους πελάτες, κάποιος από τους οποίους τον συνεχάρη για το ενδιαφέρον που δείχνει για το βιβλίο.

Ακολούθησαν νέες διαρροές για τα βιβλία που αγόρασε μεταξύ των οποίων μυθιστόρημα του Χρ. Χωμενίδη που βρίσκεται πολύ κοντά στον Ευ. Βενιζέλο και ένα βιβλίο-συζήτηση του Στ. Καλύβα με τον δημοσιογράφο Κ. Γιαννακίδη που έχουν δώσει και οι δύο σκληρούς αντιΣΥΡΙΖΑ αγώνες.

Ads

Ολα αυτά πριν έρθει η μεγάλη ημέρα των πρώτων εμβολιασμών με τους οποίους εγκαινιάζεται η εκστρατεία «Ελευθερία» στην οποία επενδύονται πάρα πολλά από το Μέγαρο Μαξίμου. Φτιάχτηκε ήδη κλίμα αισιοδοξίας με την ανακοίνωση το Σάββατο πολύ χαμηλού αριθμού κρουσμάτων λόγω του πολύ χαμηλού αριθμού τεστ.

Βγήκε και ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης να πει ότι μπορεί να μη ζητηθεί πίσω το 50% της επιστρεπτέας προκαταβολής αλλά να χαριστεί και κάπως έτσι έγινε μια ισχυρή ένεση αισιοδοξίας για καλύτερες μέρες.

Είναι προφανές ότι ο εθνικός εμβολιασμός αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση ως επικοινωνιακή ευκαιρία. Δρομολογείται «λίστα Κικίλια” για την προβολή κοινωνικών μηνυμάτων επ αμοιβή από τα ΜΜΕ και κάθε παρτίδα που θα έρχεται θα προβάλλεται σαν αποτέλεσμα κυβερνητικής προσπάθειας.

Υπάρχει κάποια αγωνία μήπως με τη σχετική χαλάρωση των Χριστουγέννων υπάρξει επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας αλλά υποχωρεί μπροστά στην αισιοδοξία ότι σε μερικούς μήνες θα είναι δυνατό να γίνουν πολιτικοί σχεδιασμοί που δεν θα επηρεάζονται από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Για την ώρα δεν υπάρχει τίποτα βέβαιο ούτε για ανασχηματισμό ούτε για εκλογές. Ο πρωθυπουργός θέλει αλλά δεν είναι βέβαιος ότι μπορεί.