Αγριεμένος έφτασε ο Ιανός στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου αυτή την ώρα χτυπά τη Φθιώτιδα, προκαλώντας ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα, ειδικά στις περιοχές Λιανοκλάδι, Στίρφακα, Ζηλευτό και Παλιούρι. 

Ads

Με σφοδρότητα έπληξε και δυτικές περιοχές της Λαμίας στα όρια με το Δήμο Μακρακώμης και στον δρόμο Λαμίας Καρπενησίου. 

Η πυροσβεστική έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ανθρώπων από πλημμυρισμένα σπίτια αλλά και αυτοκίνητα που έμειναν στο δρόμο. Στην περιοχή του Λιανοκλαδίου μάλιστα ανάμεσα στους πολίτες που εγκλωβίστηκαν ήταν και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα. Ο ένας εξ αυτών που διασώθηκε από τους πυροσβέστες διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν στο Δημαρχείο Λαμίας. 

Στην Υπάτη η πυροσβεστική κλήθηκε προκειμένου να απομακρύνει από το σχολείο τους, τους μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου. 

image

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Στίρφακα και το Ζηλευτό όπου τα ρέματα παρέσυραν ακόμη και μάντρες σπιτιών. Επίσης στο Παλιούρι και το Τρίλοφο πάλι επενέβησαν σωτήρια οι πυροσβέστες για απεγκλωβισμό ηλικιωμένων.

Δεκάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν, τέλος, στα αυτοκίνητα τους επί της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρπενησίου, σε ένα σημείο της οποίας διακόπηκε η κυκλοφορία από το μεσημέρι. Οχήματα έχουν μείνει στο δρόμο εγκλωβισμένα από τα νερά και στον δρόμο από Λουτρά Υπάτης προς το εθνικό δίκτυο. 

Τα νερά από τους χείμαρρους που καταλήγουν στο Σπερχειό, όπως το Γραμμενόρεμα και το ρέμα της Στίρφακας, έχουν φέρει στο οδόστρωμα πάνω από μισό μέτρο νερό. Με εξαίρεση τα πυροσβεστικά οχήματα και αυτά της Πολιτικής Προστασίας απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε άλλου οχήματος.

Ads