Μεγάλη ενόχληση έχει προκαλέσει στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ η σατιρική ανάρτηση του καθηγητή Ηλία Μόσιαλου για τη γέννηση του Χριστού. Το γεγονός ότι ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού προσέβαλε τα θεία, όπως οι ίδιοι πιστεύουν, στρέφει την οργή τους και κατά του Μεγάρου Μαξίμου παρόλο που για λόγους τακτικής δεν το εκφράζουν.
 
Επειδή ο Η. Μόσιαλος ανήκει στην κεντροαριστερά και τον έφερε στην κεντρική πολιτική σκηνή ο Γ. Παπανδρέου, η επιθετικότητα στρέφεται ευρύτερα εναντίον του ανοίγματος που επιχειρεί ο Κυρ. Μητσοτάκης στο κέντρο και εναντίον των “σημιτικών” που έχουν εγκατασταθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Μετά τον βουλευτή Κ. Κυρανάκη που αντέδρασε πρώτος, τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου «λυπηρή» καθώς, όπως είπε, προσβάλλει τους πιστούς.

Η παρέμβαση όμως του Άδωνι Γεωργιάδη έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί είναι και αντιπρόεδρος της ΝΔ. Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Κρίμα για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την αντιμετώπιση της Πανδημίας,ότι ο κ.Μόσιαλος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη για την προσβολή. Η Παρθένος Θεοτόκος είναι Θεμέλιο για την Πίστη μας, μπορεί να μήν πιστεύεις αλλά λάθος να χλευάζεις».