Με ένα βίντεο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δημιουργεί σασπένς γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού που έχει σκοπό να προτείνει ο Ν. Ανδρουλάκης, προαναγγέλλοντας μάλιστα ότι θα ανοίξει σύντομα τα χαρτιά του.

Ads

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να υποδείξει συγκεκριμένο πρόσωπο παρόλο που επανέφερε τη θέση «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας πρωθυπουργός».

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Το προφανές είναι ότι στην Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι τους κάνει καλό η σχετική συζήτηση γιατί φέρνει στο επίκεντρο της πολιτικής επικαιρότητας τον ρυθμιστικό ρόλο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Η συζήτηση αυτή είναι ενοχλητική για το Μέγαρο Μαξίμου που αμύνεται επιμένοντας στη «γραμμή» της αυτοδυναμίας παρόλο που μια τέτοια προοπτική δεν προκύπτει δημοσκοπικά.

Κυβερνητικά στελέχη, το ένα μετά το άλλο, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν άλλον πρωθυπουργό από τον Κ. Μητσοτάκη (σήμερα το είπε ο Κ. Πιερρακάκης, είχαν προηγηθεί Βορίδης, Γεωργιάδης, Μηταράκης).

Αντίθετα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν τους απασχολεί αυτός ο θόρυβος γιατί θεωρούν ότι αν προκύψει από τις εκλογές συνθήκη προοδευτικής διακυβέρνησης, όλα θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση. Στην Κουμουνδούρου υπάρχει αισιοδοξία για το αποτέλεσμα των εκλογών και πιστεύουν ότι η κάλπη θα οδηγήσει τις εξελίξεις και θα υποχρεώσει τον Ν. Ανδρουλάκη σε αναθεώρηση της θέσης του, εφόσον υπάρξει η δυνατότητα για μια ιστορική πολιτική αλλαγή.