Προσβλητικά χαρακτήρισε, όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχετικά με τον 17χρονο και τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη, ο γιος του μεγάλου αγωνιστή της Αριστεράς.

Ads

«Θέλω να πω για αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ότι ο 17χρονος δεν ασχολείται με το τι έγινε το ’63, με αυτή τη λογική δεν πρέπει να ασχολείται ούτε με τον Μπακογιάννη και ποιος τον σκότωσε, ούτε όταν παίρνει άδειες και βγαίνει έξω ο δολοφόνος. Δηλαδή θα τα ισοπεδώσουμε όλα. Με ενόχλησε αυτή η δήλωση γιατί δεν ήταν σωστή. Μας ενδιαφέρει και το μέλλον, ο 17χρονος ενδιαφέρεται και πολύ μάλιστα»  δήλωσε ο γιος του Γρηγόρη Λαμπράκη, μιλώντας στο κανάλι «Ε».

«Τον προσκαλώ να έρθει ο κ. Μητσοτάκης στην Ηλιούπολη στην έκθεση και να δει τι κόσμος έρχεται. Με προσέβαλε γιατί είναι σαν να αναιρεί ένα κομμάτι της ιστορίας για έναν άνθρωπο που έχει γίνει βιβλίο, ταινία, όπερα, και παντού βλέπω νέους ανθρώπους, άρα ποιος δεν ασχολείται; Δεν ξέρω ποιος τον συμβούλεψε να πει αυτό το πράγμα. Κάποια πράγματα δεν λέγονται, δεν ήταν σωστό αυτό που είπε» τόνισε. «Και εγώ γεννήθηκα το ’60, αλλά ξέρω τι έγινε πριν από το ’60» συμπλήρωσε.