Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να διαψεύδουν με κάθε ευκαιρία σενάρια ανασχηματισμού, ωστόσο το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα από έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Ads

Σύμφωνα με το «Βήμα», κατά τη διάρκεια τοποθέτησής του στο Φόρουμ των Δελφών, ο υφυπουργός Επικρατείας είπε ότι «ο ανασχηματισμός θα είναι διορθωτικός».

Στο ίδιο θέμα επανήλθε ο ίδιος τη Δευτέρα. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο υπουργός Επικρατείας προανήγγειλε κυβερνητικό ανασχηματισμό μετά την 1η Ιουλίου, που θα ανοίξει, όπως είπε η χώρα.

Ωστόσο, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι «δε χρειάζονται εκτεταμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, γιατί η κυβέρνηση έχει πάει πολύ καλά». Όπως επισήμανε «όπου χρειάζεται, θα γίνουν οργανωτικές αλλαγές στο κράτος». «Όλα τα υπουργεία παρακολουθούνται ψηφιακά, αλλά γενικά δεν χρειάζονται μεγάλες αλλαγές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ads

Πάντως, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» που επικαλείται άλλες πηγές, αναφέρει ότι επιμένουν ότι θα είναι κάτι παραπάνω από διορθωτικός και θα επιφυλάσσει εκπλήξεις. Σύμφωνα με τη στήλη, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι θα αναδομηθεί πλήρως το υπουργείο Τουρισμού, καθώς θεωρείται, ότι οι εκεί υπεύθυνοι μόνο περίφημα δεν τα πήγαν.

Διάψευση από τον Στέλιο Πέτσα

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διέψευσε ξανά τις αναφορές για ανασχηματισμό, όταν ρωτήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας από δημοσιογράφους, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.