Αφού απαγόρευσε στους παρουσιαστές εκπομπής του Mega να βγάλουν στον αέρα μαθήτρια για να συνομιλήσει μαζί του για το ζήτημα των καταλήψεων, σήμερα έκανε παρατήρηση σε δημοσιογράφους του ANT1 επειδή αναφερθηκαν στα αιτήματα των μαθητών. 

Ads

Ο λόγος για τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε: «έχετε ευθύνη οι δημοσιογράφοι όταν λέτε αυτά στην τηλεόραση. Σταματήστε να τα λέτε στην τηλεόραση. Έχετε ευθύνη». 

Όταν ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Στάθης προσπάθησε να του πει ότι αυτά που λένε οι μαθητές τα λένε γιατί αφορούν και τη δική τους υγεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης εξανέστη λέγοντας ότι «δεν κινδυνεύει κανενός παιδιού η υγεία. Είναι ντροπιαστικό αυτό που λέτε. Ντρέπομαι για εσάς. Γνωρίζετε ότι τα κρούσματα ιού στα σχολεία είναι στο 0,01%».

«Πιστεύετε ότι τα παιδιά κάνουν καταλήψεις γιατί κάπου λείπουν αναπληρωτές καθηγητές; Πιστεύετε ότι έχουν καούρα να προσληφθούν καθαρίστριες» είπε και υποστήριξε ότι «οι καταλήψεις δεν έχουν να κάνουν με τα αιτήματα του λεγομένου και ανυπάρκτου μαθητικού κινήματος. Δεν είναι αγώνας. Οι καταλήψεις είναι χαβαλές της κακιάς ώρας. Βλέπετε σε σχολεία να μεθάνε, να έχουν χυδαία πανό και να πλακώνονται μεταξύ τους. Οι καταλήψεις στην Ελλάδα είναι μία μόδα της Αριστεράς. Τα συνειδητοποιημένα παιδιά δεν κάνουν κατάληψη. Τα συνειδητοποιημένα παιδιά διαβάζουν για να περάσουν στο πανεπιστήμιο».