Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Mega κάλεσε τα πρώην στελέχη της ΝΔ που αποχώρησαν από το κόμμα να επιστρέψουν. «Είναι ώρα συσπείρωσης», είπε, ενώ από το κάλεσμά του δεν απέκλεισε τους Καμμένο, Πολύδωρα και Ζώη.

Ads

«Τώρα όσοι αυτοπροσδιοριζόμαστε στην ελληνική κοινωνία ως δεξιοί και καταλαβαίνουμε ότι ο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα είναι μια καταστροφή για τον τόπο, έχουμε την ευθύνη να συνεννοηθούμε», δήλωσε. Υπενθυμίζεται πως προσωπικό άνοιγμα είχε γίνει και προς τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει ήδη εκφραστεί θετικά λέγοντας πως «θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Με νέες δηλώσεις του στον ANT1 ο Γιώργος Καρατζαφέρης άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη ΝΔ υπό την προϋπόθεση της αλλαγής πολιτικής. «Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν κάνω κανένα άνοιγμα προς την ΝΔ, ούτε επιθυμώ να επιστρέψω στη ΝΔ. Συμπράττω όμως σε μια ενδεχόμενη αλλαγή της ακολουθούμενης πολιτικής. Δηλαδή, εάν έρθουν σε μια πολιτική που θα είναι πιο κοντά στις προτάσεις που έχω κάνει ήδη από το 2012. Εάν έρθουμε σε εκείνη την πολιτική και διακρίνουμε πότε πρέπει να πούμε “όχι” και πότε “ναι”, τότε είμαι έτοιμος να συμπράξω σε αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε.

Αντίθετα αρνητική ήταν η απάντηση στο κάλεσμα Γεωργιάδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Η κατάντια της Νέας Δημοκρατίας είναι να απευθύνουν προσκλήσεις τα άκρα, που ο Κώστας Καραμανλής είχε αποκλείσει σε όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη φράση “δεν συνομιλώ με τα άκρα”», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα.

Ads

Τις προσπάθειες για διεύρυνση της ΝΔ σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και ειδικότερα το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη. Μιλώντας στο Σκάι διερωτήθηκε αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι καλοδεχούμενος από τη ΝΔ μετά από όσα έχει πει για τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβερνητική πολιτική. «Αν τα βάλουμε κάτω, γράφουμε μια εγκυκλοπαίδεια την οποία θα βάλουμε μετά τους υπουργούς να την πουλήσουν στα τηλεπαράθυρα», ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης «έχει γράψει τόμους επί τόμων για τον κ. Σαμαρά και την καταστροφική πολιτική του».