Δεν ζήτησε να εμβολιαστεί αλλά ακολούθησε εντολές της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης  στη Βουλή, «δείχνοντας» ουσιαστικά τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, για τους κυβερνητικούς εμβολιασμούς που ξεσήκωσαν τη λαϊκή κατακραυγή.

Ads

Απαντώντας στις επικρίσεις του τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε, ότι «εγώ προσωπικά – και οι άλλοι Υπουργοί εξ όσων γνωρίζω – δεν είχαμε ζητήσει να εμβολιαστούμε».

Πρόσθεσε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μας ενημέρωσε ξαφνικά στο γραφείο μου: “Αύριο στις 9 το πρωί να πάτε να κάνετε τη δόση του εμβολίου σας, γιατί αποφασίσαμε να κάνουν τα μέλη της κυβέρνησης”. Και πήγα. Ούτε ζήτησα ούτε δεν ζήτησα. Μου είπαν “να πας” και πήγα».

Παραδέχτηκε επίσης ότι δικαίως προκλήθηκαν αντιδράσεις για τις φωτογραφίες εμβολιασμού κυβερνητικών και επιτελικών στελεχών. «Μετά τη φασαρία που έγινε – και δικαίως έγινε η φασαρία, όχι αδίκως – αυτή η απόφαση ήρθη. Άρα, εμένα γιατί με κατηγορείτε; Διότι κάποιος με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “αποφασίσαμε να πάτε να εμβολιαστείτε¨; Και κατηγορείτε εμένα, κ. Ζαχαριάδη;» διερωτήθηκε.