Στην διάψευση των δηλώσεων του  καθηγητή Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα για τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους προχώρησε ο Άδωνης Γεωργιάδης.

Ads

Μιλώντας στο OPEN, ο καθηγητής επεσήμανε ότι η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν είπε ποτέ να βγουν οι μάσκες και είναι εντελώς λάθος το μήνυμα που μεταφέρθηκε στην κοινωνία και οι δηλώσεις περί απόφασης να βγουν οι μάσκες.

Η επιτροπή, σύμφωνα με τον καθηγητή, το μοναδικό που είπε είναι ότι όταν κάποιος βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο που δεν υπάρχει κανένας συνωστισμός μπορεί πρόσκαιρα να βγάλει τη μάσκα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντίθετα, δήλωσε ερωτώμενος σχετικά, διέψευσε τον Νίκο Σύψα, τονίζοντας πως «καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής».

Ads

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως αυτό που είπε ο κ. Σύψας, ότι δηλαδή η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες, δεν ισχύει.

Αναλυτικά ο σχετικός διάλογος με τον Βασίλη Σκουρή:

Γιατί πήρατε απόφαση κύριε υπουργέ για τις μάσκες να βγουν στους έξω χώρους χωρίς να ρωτήσετε την Επιτροπή; Το είπε σήμερα ο κ. Σύψας.

Δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. Δεν ισχύει αυτό.

Δεν ισχύει αυτό που είπε ο κ. Σύψας;

Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής.

Μάλιστα, γιατί τότε είπε ψέματα ο κ. Σύψας;

Σας απαντώ, καμία απόφαση.