Μόλις την περασμένη Παρασκευή δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ του Υπουργείου Δικαιοσύνης (και όχι μόνο) υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010, σύμφωνα με τις επιταγές της παρ. 1 του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α., ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις». Στον νόμο αυτό, στις «άλλες διατάξεις», θεσμοθετείται η κατάργηση των υφιστάμενων νόμων της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Οικονομικής Εισαγγελίας, υπό το πρόσχημα της ενοποίησης και του εκσυγχρονισμού των εν λόγω υπηρεσιών.

Ads

Ωστόσο, οι λόγοι της νομοθετικής αυτής μεθόδευσης είναι κάτι περισσότερο από προφανείς. Ίσως, ο τίτλος αυτού του ΦΕΚ να ανταποκρινόταν στη βούληση του νομοθέτη αν τιτλοφορείτο: «Ας ξεμπερδεύουμε επιτελούς με αυτήν την Τουλουπάκη» . Τόσο απλά, τόσο λαϊκά. Το απίστευτο όμως αυτού του νόμου, δεν είναι τόσο αυτό καθαυτό το περιεχόμενό του αφού πλέον ουδεμιά έκπληξη προκαλούν οι ευθείες νομοθετικές παρεμβάσεις αυτής της κυβέρνησης στη δικαστική εξουσία ( αμνήστευση τραπεζιτών για παράδειγμα ) και τόσων άλλων προκλητικών ενεργειών για το κλείσιμο ανοιχτών λογαριασμών.

Το συγκλονιστικό εν προκειμένω, είναι το απύθμενο θράσος να συνυπογράφει το ΦΕΚ, πέραν του Υπουργού Δικαιοσύνης και άλλων υπουργών, ο υπουργός Ανάπτυξης. Τι δεν καταλάβατε ακόμα; Ναι ο Άδωνις Γεωργιάδης! Ο Ελεγχόμενος υπουργός υπογράφει την κατάργηση της εισαγγελέως που τον ελέγχει. Όχι, δεν υπάρχει καμιά σύγχυση των εξουσιών γιατί για να υπάρξει τέτοια, προαπαιτείται ο διαχωρισμός τους. Για την κυβέρνηση αυτή, του «l’ etat c’est moi» όμως,  δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα.

Πάσα εξουσία πηγάζει από τον λαό, συγγνώμη, τον πρωθυπουργό ήθελα να πω, υπάρχει και ασκείται υπέρ αυτού. Συγχαρητήρια στη Βουλή μας, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας που αν και τέως Πρόεδρος του ΣτΕ (κατά μια άποψη του ελληνικού Συνταγματικού Δικαστηρίου), τα βρίσκει όλα αυτά απολύτως συνταγματικά και θέτει σε αυτά τα μνημεία ολοκληρωτισμού, φαρδιά πλατιά την υπογραφή της. Νέο Σύνταγμα – Νέα ήθη – Νέα Δημοκρατία. 

Ads

Διαβάστε επίσης: