Οι τελευταίες τοποθετήσεις του Κωνσταντίνου Μίχαλου, που προέρχεται από τον «γαλάζιο» χώρο και κάποτε του είχε προταθεί μέχρι και θέση στο ψηφοδέλτιο, φαίνεται πως έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στη αξιωματική αντιπολίτευση και πλέον ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας αλλά και του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αφού δεν εξυπηρετεί το αφήγημα της ΝΔ, βρέθηκε και στο στόχαστρο των φιλικών της μέσων.

Ads

Σημειώνεται πως ο Κωνσταντίνος Μίχαλος έχει τοποθετηθεί θετικά τόσο για τη συμφωνία του Eurogroup όσο και για το Μακεδονικό, υπογραμμίζοντας τα σημαντικά οφέλη για την οικονομία. Παράλληλα «καρφώνοντας» την αντιπολίτευση έχει επικρίνει την εκλογολογία, υπογραμμίζοντας πως «δεν βοηθά την οικονομία, ιδιαίτερα σε αυτή την χρονική περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης».

Αυτές οι θέσεις φαίνεται πως ενόχλησαν τη ΝΔ και Κωνσταντίνος Μίχαλος εμφανίζεται πλέον ως μέρος μιας «συνωμοσίας» κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά» δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από μια δημόσια συνάντηση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και του Κωνσταντίνου Μίχαλου, στην Αίγλη Ζαππείου, κάνει λόγο για «φλερτ» του προέδρου του ΕΒΕΑ με το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το σενάριο της εφημερίδας ο Κωνσταντίνος Μίχαλος «στρατολογείται» από τον Νίκο Παππά ώστε να δημιουργήσει έναν νέο πολιτικό φορέα για να διασπάσει το εκλογικό ακροατήριο της ΝΔ. Σε αυτό το «παιχνίδι συνωμοσίας» εμπλέκονται, σύμφωνα με την εφημερίδα, και άλλα στελέχη του χώρου όπως η Κατερίνα Παπακώστα, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Νίκος Καραχάλιος. Από την κυβέρνηση σχολιάζουν λακωνικά στο Tvxs.gr πως πρόκειται για «ανάξια σχολιασμού» δημοσιεύματα.

Ads

Θα πρέπει όμως να σημειωθεί πως πίσω από τα «παραπολιτικά» σενάρια φαντασίας κρύβεται και μια αλήθεια: Καταδεικνύουν την κατάσταση στο στρατόπεδο της ΝΔ, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί από την στρατηγική της ηγεσίας και όχι από τις «υπόγειες παρεμβάσεις» Μαξίμου. Είναι γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ακροδεξιά στροφή του και την υποταγή του στο «σύστημα Σαμαρά» αλλά και την «άγονη» αντιπολιτευτική του στάση έχει οδηγήσει πολλούς του «γαλάζιου χώρου», εντός και εκτός ΝΔ, να σκέφτονται την ανάγκη δημιουργίας ενός πραγματικού κεντροδεξιού κόμματος. Αν – και  ποια στελέχη – θα προχωρήσουν τελικά σε μια τέτοια κίνηση μένει να φανεί…