Ο εισαγγελέας πρότεινε την απόρριψη της αίτησης της αναστολής του Περικλή, του  συγκατηγορουμένου της Ηριάννας, ο οποίος έχει ζητήσει την αποφυλάκισή του λόγω προβλημάτων υγείας. Αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και για την Ηριάννα. 

Ads

«Δεν διαφοροποιείται η κρίση από την προηγούμενη αίτηση αναστολής καθώς δεν υπήρξε επιδείνωση της υγείας του», ανέφερε ο εισαγγελέας και κατέληξε: «Προτείνω την απόρριψη της αίτησης ως αβάσιμης στην ουσία της».

Ο 33χρονος κατέθεσε στο δικαστήριο αίτηση αναστολής τονίζοντας πως το εριβάλλον της φυλακής επιβαρύνει το σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και ότι συχνά αντιμετώπισε δυσφορίες.: «Δεν έχει προκύψει λόγος για να νοσηλευθώ αλλά υπάρχει ο φάκελος μου στο νοσοκομείο και είναι ενήμεροι για την κατάστασή μου.. Στη φυλακή έχει πολύ καπνό. Όλοι καπνίζουν και δεν μπορείς να πεις κάτι…».

Ο Πανεπιστημιακός καθηγητής Πνευμονολογίας, Δημοσθένης Μπούρος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο 33χρονος αντιμετωπίζει ένα σπάνιο νόσημα που έχει άμεση σχέση με το κάπνισμα. Όπως τόνισε ο καθηγητής: «Αν ο Περικλής βρίσκεται σε κάποιο χώρο έγκλειστος, από το παθητικό κάπνισμα επέρχεται επιδείνωση της υγείας του και μπορεί ακόμη και να χάσει τη ζωή του. Η μέση επιβίωση για τους ασθενείς είναι τα 13 χρόνια».

Ads

Ο κ. Μπούρος είπε ακόμη ότι το στρες αλλά και ο κίνδυνος λοιμώξεων θεωρούνται άκρως επιβλαβείς παράγοντες σε ασθενείς σαν τον Περικλή και μπορούν να οδηγήσουν σε ανάγκη μεταμόσχευσης πνεύμονα. Είπε επίσης απαντώντας σε ερώτηση του Εισαγγελέα πως η νόσος του Περικλή, η οποία είναι ανίατη, επηρεάζει το προσδόκιμο ζωής με μέσο όρο σε ανάλογες περιπτώσεις τα 13 χρόνια.