Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα το βράδυ η αστυνομία φωτογραφίες από το βίντεο που κατέγραψε τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, το βράδυ της Παρασκευής, στο Νέο Ηράκλειο, κατά την οποία έπεσαν νεκροί οι Μανώλης Καπελώνης και Γιώργος Φουντούλης και τραυματίστηκε σοβαρά ο Αλέξανδρος Γέροντας. Επίσης δόθηκε στη δημοσιότητα και η φωτογραφία της μοτοσικλέτας με την οποία διέφυγαν οι δυο δολοφόνοι καθώς και η περιγραφεί ενός εκ των δραστών.

Ads

Διαβάστε αναλυτικά για την διπλή δολοφονία
 
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο ένας εκ των δραστών είναι ένας άνδρας αδύνατος, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος.

imageimageimageimageimage
 
Αναφορικά με τη μοτοσικλέτα μάρκας Honda, μοντέλου Africa Twin, βρέθηκε σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ρέματος «Χελιδονούς», που βρίσκεται παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή αυτής με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής. Λευκού – μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού – μπλε χρώματος.
 
Η μοτοσικλέτα δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε μπαγκαζιέρες. Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη μπεζ επένδυση με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την ένδειξη «46». Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, πρόκειται για την υπ’ αριθμ. ΖΥΧ-668 μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Ιουνίου από την περιοχή της Καλλιθέας. (Η πινακίδα είναι προσαρμοσμένη στις φωτογραφίες και αποτελεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, απεικόνιση προς υποβοήθηση των πολιτών). 

Μάρτυρας – κλειδί έδωσε νέα στοιχεία για τους δράστες
 
Στο μεταξύ, αυτόπτης μάρτυρας της διπλής δολοφονίας έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής την Παρασκευή – που σύμφωνα με πληροφορίες κατάφερε να γλιτώσει από τα πυρά – κατέθεσε στην αντιτρομοκρατική και φέρεται να περιέγραψε το σωματότυπο των δραστών. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ ο 13ος κάλυκας που βρέθηκε στο σημείο προέρχεται από το ίδιο όπλο Zastava που χρησιμοποιήθηκε την Παρασκευή.
 
Για μελετημένο και οργανωμένο χτύπημα έως και την τελευταία λεπτομέρεια κάνουν λόγω διαρροές από την αντιτρομοκρατική. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες οι άντρες της αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είχαν αποκρυπτογραφήσει με ακρίβεια την περιοχή αλλά και την διαδρομή την οποία ακολούθησαν από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Λεωφόρο Ηρακλείου μέχρι και το ρέμα της Χελιδονούς, όπου και άφησαν την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν.
 
Δεν αποκλείουν μάλιστα να είχαν σχεδιάσει και εναλλακτική διαδρομή διαφυγής σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε σύμφωνα με τι σχέδιο τους, ενώ βέβαιο είναι ότι υπήρχε ομάδα υποστήριξης των δραστών, τουλάχιστον δυο ατόμων. Πιθανό θεωρείται να επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο μάλιστα ίσως ήταν σταθμευμένο σε σημείο όπου είχαν οπτική επαφή με την επίθεση για να μπορούν να επέμβουν αν χρειαστεί. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται μεγάλος όγκος βίντεο από κάμερες ασφαλείας. 

Σήμερα τελέστηκαν οι κηδείες των δυο νεαρών που σκοτώθηκαν, του Μανώλη Καπελώνη – στο κοιμητήριο Αρτέμιδας (οι γονείς του έδωσαν εσκεμμένα λάθος ώρα για την τελετή), και του Γιώργου Φουντούλη – που κηδεύτηκε στο Ηράκλειο Αττικής. Οι γονείς του δεύτερου είχαν ζητήσει να μην παραστεί κανείς χρυσαυγίτης στην κηδεία, όπως και κανένας εκπρόσωπος πολιτικού κόμματος.

Ads