Η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλίας δήλωσε πως τα στοιχεία της νεκροτομής του Σπύρου Δραβίλα, ενός εκ των τριών ληστών του Διστόμου, είναι συμβατά με την αυτοκτονία. Ο Σπύρος Δραβίλας φέρεται να αυτοκτόνησε το απόγευμα της Παρασκευής στη μεζονέτα στη Νέα Αγχίαλο, λίγο πριν την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη των δύο συνεργατών του Σπύρο Χριστοδούλου και Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ads

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνι Λεονταρή ανέφερε πως η νεκροτομή επιβεβαίωσε τα στοιχεία της αυτοψίας. «Έχουμε βολή μέσα στο στόμα με κρανιοεγκαφαλικές κακώσεις του σπλαχνικού και εγκεφαλικού κρανίου. Ουδεμία, άλλη κάκωση δεν έφερε στο σώμα, ενδεικτική πάλης», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο καταζητούμενος Σπύρος Δραβίλας, σύμφωνα με τις αρχές, βρέθηκε νεκρός με τραύμα από καλάσνικοφ στο πρόσωπο, πεσμένος μπρούμυτα σε εσωτερικά σκαλάκια στο σαλόνι του σπιτιού. Δίπλα του βρέθηκαν κάλυκες, ενώ το όπλο που κρατούσε με το δεξί του χέρι ήταν καλυμμένο από το σώμα του, ενώ στο αριστερό του χέρι κρατούσε τα κλειδιά του αυτοκίνητου.

Σημειώνεται πως οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον ανακριτή στην Ευελπίδων. Κατά την μεταγωγή τους επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους. Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων έχουν απαγγελθεί κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες, μεταξύ των οποίων, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένη κλοπή και ληστεία.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική φέρεται να διεξάγει έρευνα σε ένα ακόμη σπίτι στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, το οποίο εκτιμάται πως ήταν το δεύτερο κρησφύγετο των συλληφθέντων. Υπενθυμίζεται πως η βαλλιστική έρευνα από τα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έδειξε ότι στα τρία καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη μεζονέτα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Ads