Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Ιωαννίνων, Δημήτρης Παπαγεωργίου, εξελέγη δήμαρχος, διαδεχόμενος τον Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή προ ολίγων ημερών.

Ads

Ο κ. Παπαγεωργίου ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, ενώ η διαδικασία ήταν σχετικά σύντομη.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Τσίμαρης ο δημοτικός σύμβουλος που είναι ο πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος, η εκλογή νέου δημάρχου γίνεται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 60 του Νόμου 3852/2010 όπως σήμερα ισχύει.

«Το πράττουμε  με απόλυτο σεβασμό στην νομιμότητα, την οποία πάντα και  εκ πεποιθήσεως επιδίωκε  και προσπαθούσε να  διασφαλίσει   ο  Δήμαρχος και η παράταξή μας. Οι πολίτες το 2019  επέλεξαν την παράταξη Νέα Εποχή και τον προταθέντα  από αυτή  Μωυσή Ελισάφ για Δήμαρχό τους. Η παράταξη μας Νέα Εποχή και ο Μωυσής Ελισαφ ως  ο επικεφαλής συνδυασμού που πλειοψήφησε, έλαβαν από τους πολίτες την  εντολή για την εφαρμογή του προγράμματος που εξήγγειλαν.

Ads

Η παράταξη αυτή  επιλέγει κατά νόμο σήμερα τον αντικαταστάτη του δημάρχου μας, δικαίωμα που το έχει και νομικά και ηθικά. Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός στην βούληση  του  εκλογικού σώματος. Επιδιώκοντας την τήρηση της νομιμότητας ο Δήμαρχος απευθύνθηκε έγκαιρα από την 10/1/2023 εγγράφως στο Υπουργείο Εσωτερικών  παραθέτοντας και μάλιστα  απολύτως  τεκμηριωμένα  την δική του άποψη , χωρίς να έχει υπάρξει έως σήμερα καμία απολύτως διαφορετική άποψη» σημείωσε ο Γιάννης Τσίμαρης.