Αγωγή εναντίον της «εφημερίδας των Συντακτών» προαναγγέλλει μέσω twitter o πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Αντώνης Διαματάρης, καθώς όπως λέει «αναγκάζεται» να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, ενώ παρουσιάζει και φωτογραφία ενός μάστερ που φαίνεται ότι πήρε πέρυσι, το 2021, δύο χρόνια μετά από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του 2019.

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019 η «Εφημερίδα των Συντακτών» είχε σειρά με αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για το πτυχίο απ’ το Πανεπιστήμιο Columbia που δήλωνε τότε ότι είχε ο κ. Διαματάρης, η πρόσληψη ως ειδικού συνεργάτη του στο υπουργείο του Τάσου Φιλιππάκου, ενός ανθρώπου που αποδεδειγμένα είχε αναμιχθεί σε σκάνδαλα στην ΕΑΒ που είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο με 1 δισ. ευρώ και τέλος είχε αποκαλυφθεί ότι διατηρούσε τη θέση του ceo στην εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της ομογένειας, κάτι που απαγορεύεται ρητά από την ελληνική νομοθεσία.

Δύο χρόνια μετά κι ενώ τότε είχε παραδεχθεί πως δεν πήρε ποτέ μεταπτυχιακό για «οικονομικούς λόγους», ο Α. Διαματάρης ανήρτησε  στο twitter τη φωτογραφία ενός μεταπτυχιακού τίτλου που φαίνεται ότι πήρε πέρυσι, το 2021, κατηγορεί το δημοσίευμα ως «συκοφαντικό» και προαναγγέλλει αγωγή.

«Μετά το κατάπτυστο πρωτοσέλιδο της Εφ. Συντακτών (και) εναντίον μου, χρόνια μετά την αποστομωτική διάψευση των συκοφαντών μου με τη δημοσίευση του πτυχίου μου από το Columbia, αναγκάζομαι να ασκήσω αγωγή εναντίον της. Μα δεν τους απόμεινε ίχνος ντροπής;», γράφει χαρακτηριστικά.

Ads

Εν τω μεταξύ, οι χρήστες του twitter σχολιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις και το πτυχίο του κ. Διαματάρη