Το απόσπασμα του διαλόγου μεταξύ του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την ενημέρωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον Προκόπη Παυλόπουλο σχετικά με τη συμφωνία για το χρέος του ιστορικού Eurogroup, που συζητήθηκε περισσότερο, αφορούσε τη… γραβάτα. 

Ads

«Δεν θα το γλυτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα», σχολίασε ο πρωθυπουργός μόλις μπήκε στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, παραπέμποντας στη δήλωση που είχε κάνει ότι θα φορέσει γραβάτα όταν βρεθεί λύση για το χρέος.

Αμέσως ο Προκόπης Παυλόπουλος άρχισε τη συζήτηση για το ποιος θα την πληρώσει, η κουβέντα ήρθε στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και παρατήρησε: «Τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται».

Εξερχόμενος ωστόσο, του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους ποτέ θα φορέσει τη γραβάτα και εμφανώς ευδιάθετος, απάντησε «όταν τη βρω».

Ads

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όταν οι δύο αντιπροσωπείες πήραν θέση για την καθιερωμένη φωτογραφία, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ πλησίασε τον Αλέξη Τσίπρα, έλυσε τη γραβάτα που φορούσε και του τη χάρισε