Αλέξης Τσίπρας και Δημήτρης Κουτσούμπας μετά τις ομιλίες τους στα εγκαίνια του μουσείου Νίκου Μπελογιάννη ξεναγήθηκαν παρέα στο σπίτι του αγωνιστή.

Ads

Εκεί ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την έντονη κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης και τη μνημονιακή συμφωνία, είχε έναν διάλογο με τον πρωθυπουργό, σχετικά με το όπλο του Ν. Μπελογιάννη που εκτίθεται στον χώρο ενώ την ίδια ώρα, ακούγονταν συνθήματα από συγκεντρωμένα μέλη του ΚΚΕ έξω από το Μουσείο.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσφερε στη συλλογή τα γάντια του Νίκου Μπελογιάννη, τη θήκη του όπλου του, αλλά και το ίδιο το όπλο του, ένα πιστόλι Walther του 1938, «που το είχε ως πολιτικός επίτροπος», όπως ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ. «Το πήραν κατά την Κατοχή από κάποιον Γερμανό και το είχε στον Δημοκρατικό Στρατό ως πολιτικός επίτροπος», ανέφερε ο Δ. Κουτσούμπας.

Διαβάστε επίσης

Τότε ο πρωθυπουργός ρώτησε τον γγ του ΚΚΕ, πώς βρέθηκε το όπλο στα χέρια του ΚΚΕ. «Είναι ολόκληρη ιστορία. Το κρύβανε οι αγωνιστές και γι’ αυτό δεν πρέπει ποτέ να χαθεί», απάντησε ο Δ. Κουτσούμπας. «Το έκρυβαν πολλοί άνθρωποι. Και δεν έκρυβαν μόνο όπλα, έκρυβαν χαρτιά, προσωπικά στοιχεία κ.α.», πρόσθεσε. «Με κινδύνους τεράστιους για τη ζωή τους, πόσω μάλλον αν μιλάμε για όπλα, εκτελούνταν».

Ads

Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για την κατασκευή των Walther που πέρασε μετά το τέλος του πολέμου, στα χέρια των Γάλλων.