Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ λίγων ημερών να δήλωσε στο Bloomberg ότι σχεδιάζει να νομιμοποιήσει τους γάμους ομοφύλων, ωστόσο φαίνεται πως ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει αντίθετη άποψη, γεγονός που σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως η ΝΔ προσπαθεί να πατήσει σε δύο βάρκες

Ads

Μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως «δεν είναι θέμα εκκλησίας γιατί αφορά πολιτικό γάμο. Η προσωπική μου άποψη είναι αρνητική και το είχα ξαναδηλώσει και όταν είχε έρθει το σύμφωνο το είχα καταψηφίσει. Ο πρωθυπουργός είπε πως θα γίνει σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Θα δούμε πότε θα είναι αυτό».

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός είχε υποστηρίξει πως «ο γάμος μεταξύ ομοφύλων θα προχωρήσει κάποια στιγμή και είναι μέρος της στρατηγικής μας», καθώς «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη». Μένει να φανεί λοιπόν πότε θα έρθει αυτή η στιγμή, την ώρα που υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες για το θέμα.

Διαβάστε επίσης: Μετά τον Βορίδη και ο Άδωνις επιφυλακτικός για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Ads

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε δύο βάρκες η ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι θα προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Το καλωσορίσαμε.

Σήμερα, ο υπουργός Επικράτειας κ. Βορίδης δήλωσε σε συνέντευξή του ότι διαφωνεί.

Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες. Στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια.

Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν χρόνο έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα.

Ο Βορίδης για επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και Σπαρτιάτες

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε πως «το βαθύ πρόβλημα είναι πως έχουν αποδοκιμαστεί στον λαό με μία συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων», ενώ αναφορικά με το ποιος μπορεί να γίνει αρχηγός, απάντησε:

«Δεν έχω τόσο προχωρημένα γούστα για να πω ποιος θα ήθελα να μπει αρχηγός στον ΣΥΡΙΖΑ. Το να επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ‘’Mission Impossible’’. Αυτό που είναι κρίσιμο είναι πως υπάρχει στρατηγικό πρόβλημα της Αριστεράς. Άρα το ζήτημα ξεπερνά τα πρόσωπα. Το βαθύ πρόβλημα είναι πως έχουν αποδοκιμαστεί από τον λαό με μία συγκεκριμένη δέσμη προτάσεων. Εννοώ ο λαός άκουσε ένα πρόγραμμα πλειοδοσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και το καταψήφισε».

Αναφορικά με τους Σπαρτιάτες και τη νομοθετική ρύθμιση για τον αποκλεισμό του Κασιδιάρη, ο κ. Βορίδης υποστήριξε τα εξής:

«Η νομοθετική ρύθμιση δούλεψε γιατί ο Κασιδιάρης αποκλείστηκε από τη Βουλή και δεν είναι ο ίδιος στην ηγεσία του κόμματος, τουλάχιστον φανερά. Η απόφαση του Αρείου Πάγου είναι σωστή γιατί στον χρόνο της ανακήρυξης του κόμματος δεν ήταν φανερή κάποια σύνδεση με τον Κασιδιάρη».

«Σε σχέση με τη στάση των Σπαρτιατών αυτή αξιολογείται συνεχώς» σημείωσε και πρόσθεσε ότι φαίνεται το συγκεκριμένο κόμμα να κάνει μια προσπάθεια, «με δεδομένο πως έχει πάνω του το στίγμα στήριξης Κασιδιάρη, να εμφανιστεί ως υπερθεσμικό και με συνεχής αναφορές στη Δημοκρατία και προσπαθούν με την εικόνα τους να είναι κατευναστικοί».

Σε ερώτημα για το εάν θα υπάρξει και κάποια πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση για να αποκλειστεί ο Κασιδιάρης από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ο κ. Βορίδης είπε ότι δεν θα ήθελε προς το παρόν να τοποθετηθεί, αν και σημείωσε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αντίφαση στο εσωτερικό της έννομης τάξης, δηλαδή «δεν μπορεί κάποιος να είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης και από την άλλη να κάνει τον αρχηγό πολιτικού κόμματος».