Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης δεν θέλει να βλέπει τα όπλα των αστυνομικών να παραμένουν άχρηστα και για τον λόγο αυτόν έκανε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας να αλλάξει το νομικό πλαίσιο που αφορά τις συνθήκες χρήσης του υπηρεσιακού όπλου των αστυνομικών.

Ads

Ο Βελόπουλος στην ερώτηση που κατέθεσε αναφέρει ότι «τα όπλα των αστυνομικών έχουν καταντήσει αξεσουάρ της στολής τους». 

Συγκεκριμένα: «Δυστυχώς το νομικό πλαίσιο περί χρήσης όπλου είναι τόσο περιοριστικό, που όπως και οι ίδιοι οι αστυνομικοί δηλώνουν, έχει καταστήσει το όπλο αξεσουάρ της στολής τους. Η σχετική νομοθεσία ψηφίστηκε σε διαφορετική εποχή με διαφορετικές κοινωνικές ανάγκες αναφορικά με την πρόληψη και την πάταξη εγκληματικών δράσεων». 

Μάλιστα, ο Βελόπουλος υπογραμμίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί έξαρση των επιθέσεων κατά αστυνομικών, πολιτών και φορέων.

Ads

Η απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη

«Την παρούσα χρονική στιγμή, δεν εξετάζεται από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η τυχόν αναθεώρηση του ισχύοντος νομικού πλαισίου», ανέφερε η έγγραφη απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, προς τον Κυριάκο Βελόπουλο.