«Διασκεδάζει» τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να παίρνει από 50.000 ευρώ και πάνω για κάθε του διάλεξη ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ads

Σύμφωνα με το Βηματοδότη σε διάλεξη που έδωσε τη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ χρησιμοποίησε το βιτριολικό του χιούμορ για να απαντήσει στα εν λόγω δημοσιεύματα λέγοντας «ήρθα να σας κάνω μια ομιλία, να σας αρπάξω 55.000 λίρες και να φύγω». Δήλωσε δε, πολύ ενοχλημένος με τους «γνωστούς συκοφάντες του».  

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με το Βήμα, ανέφερε ότι «άρχισε να σπάει πλάκα με τα λεφτά των ομιλιών του». Μετά σημείωσε ότι κατά μέσο όρο στις 20 ομιλίες που έκανε τελευταίως εισέπραξε 1.100 ευρώ για την καθεμία και δήλωσε πρόθυμος να δώσει στη δημοσιότητα ποιες ομιλίες έκανε, πότε τις έκανε αλλά και τα ποσά – με αποδείξεις – που εισέπραξε. 

Ο πρώην ΥΠΟΙΚ, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να κλείνει ομιλίες με αμοιβές έως και 66.000 ευρώ μέσω γραφείων, παραδέχτηκε ότι έχει πάει σε τέτοιες ομιλίες αλλά πριν εκλεγεί βουλευτής και πριν γίνει υπουργός. Για το ύψος των αμοιβών φέρεται να είπε ότι ήταν τόσο μεγάλες – όπως άλλωστε και για όλους τους καθηγητές – μόνο όταν οι προσκλήσεις ήταν από τράπεζες ή πολυεθνικές εταιρείες. 

Ads