Στο πλευρό των Γάλλων που διαδηλώνουν κατά των αλλαγών στην εργατική νομοθεσία, βρέθηκε το Σάββατο ο Γιάνης Βαρουφάκης και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό. 

Ads

«Σας φέρνω αλληλεγγύη από την Αθήνα, το Λονδίνο, το Ανόβερο στη Γερμανία όπου βρισκόμουν και μια παράκληση: Μην αφήσετε αυτή την ενέργεια να πάει χαμένη» είπε στους συγκεντρωμένους, σημειώνοντας ότι οι διαδηλώσεις του θυμίζουν εκείνες της Αθήνας το 2011. 

«Η υπονόμευση της εργασίας στην Γαλλία μπορεί μόνο να κάνει πιο βαθιά την κρίση… Σας μεταφέρω την αλληλεγγύη από την Αθήνα» πρόσθεσε ο Γιάννης Βαρουφάκης. 

Το κίνημα της «Αγρυπνίας» (Nuit Debut) έχει κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας από τα τέλη Μαρτίου και είναι μια διαμαρτυρία ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση Ολάντ στην εργατική νομοθεσία.

image

Ads

image
 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό ασκώντας κριτική σε Ερντογάν και Ευρώπη: «Δεν πέφτεις στο κρεβάτι με τη μεταφορική έννοια με έναν ηγέτη κράτους που αρνείται να υπογράψει τις διεθνείς συνθήκες διαχείρισης των προσφύγων. Η Ευρώπη είναι αρκετά πλούσια, αρκετά μεγάλη ώστε να αντιμετωπίσει το προσφυγικό με έναν τρόπο που δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την ακεραιότητα, την ανθρωπιά και την λογική μας».