Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με προσωπική εντολή στις υπηρεσίες της ΓΓΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποφάσισε τη διακοπή της οικονομικής συμμετοχής της ΓΓΑ στα Προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, τα οποία και υλοποιούνται μέσω των Δήμων.

Ads

Τα παραπάνω σημειώνει με ανακοίνωση του, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επισημαίνει:

«Την ίδια ημέρα που “ξεπροβόδιζε” την Παραολυμπιακή ομάδα στην αναχώρησή της για το Τόκιο και έβγαζε υποκριτικά λογύδρια για την υποστήριξη των αθλητών με αναπηρία, ο ίδιος είχε αποφασίσει την περικοπή των 700 ειδικών τμημάτων μαζικού αθλητισμού ΑμεΑ, στα οποία συμμετέχουν περισσότερα από 5.000 άτομα.

Η περικοπή των Προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού αποκλείει από την άθληση περισσότερα από 120.000 άτομα τρίτης ηλικίας, γυναίκες, αναπήρους, Ρομά, παιδιά και όλους τους κατοίκους της περιφέρειας και των νησιών της χώρας. Η ανεκδιήγητη απόφαση αφορά σε 5.000 τμήματα αθλούμενων και οδηγεί 1.300 γυμναστές στην ανεργία».

Ads