Μια φωτογραφία από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο ήταν αρκετή για μπερδέψει ο ΣΚΑΙ, την «Οδύσσεια» με την «Οδύσεια» και τελικά να γίνει χαμός στο twitter. 

Ads

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ξένων Γλωσσών του Πεκίνου, δώρισε το παρακάτω βιβλίο σε έναν Κινέζο αξιωματούχο: 

image

Ο τίτλος του βιβλίου, ο οποίος είναι «Οδύσεια» με ένα «σ» ήταν αυτός που οδήγησε τον ΣΚΑΙ σε μια επική γκάφα καθώς, όπως τιτλοφόρησε και το σχετικό του άρθρο, ο Έλληνας πρωθυπουργός δώρισε «ανορθόγραφο έπος», στον Κινέζο αξιωματούχο. 

Ads

image

Και στο twitter αρχικά κάποιοι ακολούθησαν τον ΣΚΑΙ, ρίχνοντας τα πυρά τους στον Αλέξη Τσίπρα που δωρίζει βιβλία με ανορθόγραφα εξώφυλλα. Γρήγορα όμως το τρολάρισμα έγειρε προς την πλευρά του ΣΚΑΙ.

Κι αυτό γιατί το βιβλίο που δώρισε ο πρωθυπουργός στον Κινέζο αξιωματούχο δεν ήταν η Ομήρου «Οδύσσεια» (την έχουν μεταφράσει σε συνεργασία ο Νίκος Καζαντζάκης και ο Ιωάννης Κακριδής) αλλά η «Οδύσεια» που έγραψε ο ίδιος Νίκος Καζαντζάκης και η οποία αφηγείται τις περιπέτειες του Οδυσσέα αφού επέστρεψε στην Ιθάκη. Πρόκειται δε, για πρωτότυπο έργο. 

image

Τελικά ο ΣΚΑΙ διέγραψε την ανάρτηση και το σχετικό tweet αλλά το πάρτι στο twitter συνεχίστηκε.