Eνίσχυση των φαινομένων της κακοκαιρίας «Αντίνοος» αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Τρίτης. Η ενίσχυση των φαινομένων οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που από το πρωί βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και από το απόγευμα θα πλησιάσει τη χώρα μας κινούμενο νοτιοανατολικά προς τη Θάλασσα των Κυθήρων. 

Ads

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων εξέδωσε σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, τις επόμενες ώρες έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 

Σήμερα, Τρίτη, από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη, οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη  διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν.

Ads

Την Τετάρτη θα επηρεαστούν το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η  Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις μεσημβρινές ώρες.

Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια) θα επηρεαστεί πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη.

image

Προγνωστικοί χάρτες από το meteo.gr

Προειδοποιήσεις από την πυροσβεστική

Μετά την έκδοση νέου έκτακτου δελτίου πρόγνωσης καιρού από την ΕΜΥ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος» για την «εκ νέου ενεργοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών και συνοδών φαινομένων στις περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθούν». 

Η Πυροσβεστική εφιστά την προσοχή στους πολίτες ώστε να ασφαλίσουν αντικείμενα, να αποφεύγουν να διασχίσουν χειμάρρους και ρέματα τόσο πεζή όσο και με οχήματα κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για ώρες μετά την εκδήλωσή τους.

Επίσης, συμβουλεύει να αποφεύγουν υπαίθριες εργασίες και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, ενώ σε περίπτωση χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον χώρο αυτό παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι πέρασε η καταιγίδα.

Τέλος, η Πυροσβεστική συμβουλεύει να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα ή αναρτημένες πινακίδες, γενικά από σημεία που μπορούν να πέσουν αντικείμενα.