Επιτροπή… λογοκρισίας αποτελούμενη από… έναν και συγκεκριμένα τον εαυτό του φαίνεται πως συστήνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης, αναφορικά με τα έργα που θα ανεβαίνουν στο δημοτικό θέατρο του νησιού. 

Ads

Όπως κατήγγειλε η δημοτική σύμβουλος, Εριφύλη Χιωτέλλη, την περασμένη Τετάρτη συνεδρίαζε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μυτιλήνης, προκειμένου να εκδοθεί ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. 

Αυτός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «η παραχώρηση – εκμίσθωση του Δημοτικού Θεάτρου ανήκει στη διακριτική ευχέρεια του Τμήματος Πολιτισμού (αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού) και σε κάθε περίπτωση διατηρεί το δικαίωμα να μην παραχωρεί ή εκμισθώνει σε φυσικά πρόσωπα, όταν το αντικείμενο της εκδήλωσης προσβάλλει τα χρηστά ήθη».

image

Ads

«Εγώ επειδή δεν ήξερα τι είναι τα χρηστά ήθη, ρώτησα. Τι είναι τα χρηστά ήθη και ποιος θα κρίνει αν η μητέρα που θηλάζει ποιεί χρηστά ήθη; Ποιος θα κρίνει αν μια θεατρική παράσταση προσβάλλει τα χρηστά ήθη; Και μου απάντησε ο κ. Τσακύρης, ο αντιδήμαρχος, “εγώ”», αναφέρει stonisi.gr, η κ. Χιωτέλλη. 

Σύμφωνα με την ίδια, εκείνη του ζήτησε ένα παράδειγμα και ο κ. Τσακύρης απάντησε: «Δηλαδή αν παρουσιάζονται δύο ομοφυλόφιλοι, πάνω στη σκηνή, εμείς θα το επιτρέψουμε αυτό;». 

Πριν από λίγες ημέρες ο Παναγιώτης Τσακύρης είχε αρνηθεί να παραχωρήσει τα σκαλιά του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης στην Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας Λέσβου, λέγοντας μάλιστα ότι ο « δημόσιος θηλασμός δεν προάγει πολιτισμό». Υπό το βάρος των αντιδράσεων που προκλήθηκαν τελικά πήρε πίσω αυτή την απόφαση.