Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εξελέγη νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συγκέντρωσε το 55,91% των ψήφων έναντι 44,05% που εξασφάλισε ο έτερος υποψήφιος Κώστας Χατζής.

Ads

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ρηγίλλης, ψήφισαν 43.221 μέλη της ΟΝΝΕΔ σε ολόκληρη την Ελλάδα, ηλικίας 18-32, και οι ομογενείς – μέλη της ΟΝΝΕΔ, οι οποίοι εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους. Υποψήφιοι ήταν οι Αν. Παπαμιμίκος και Κ. Χατζής, ενώ ο τρίτος υποψήφιος, Β. Αξιώτης αποσύρθηκε.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ή αλλιώς ο «νεολαίος Θεσσαλονικάρχης», είναι 32 ετών, δηλαδή λίγο κάτω από το ηλικιακό όριο των 33 που προβλέπει το καταστατικό της ΟΝΝΕΔ για τον πρόεδρό της. Ασχολείται με ΜΚΟ κι έχει δημιουργήσει αρκετές, μεταξύ των οποίων η ΟΝΝΕΔ Α.Ε. Για την οργάνωση αυτή επικρίθηκε έντονα από την προηγούμενη ηγεσία της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ, γεγονός που του στοίχισε τη θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Ο Αν. Παπαμιμίκος στηρίζεται από τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη (του οποίου υπήρξε και συνεργάτης), ενώ υποστηρίζεται από ΔΑΠίτες στις μεγάλες πανεπιστημιακές σχολές σε όλη την Ελλάδα. Με την υποψηφιότητα Παπαμιμίκου συντάσσονται και οι υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη στη Νεολαία παρά το γεγονός πως η ίδια δηλώνει πως δεν παίρνει θέση.

Ads

«Όσοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με την ΟΝΝΕΔ ξέρουν ότι η ηγεσία της ΝΔ τήρησε απόλυτα στάση ουδετερότητας», σχολίασε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας τα σχόλια περί προτίμησης συγκεκριμένων υποψηφίων.

Διαβάστε για το παρασκήνιο των εκλογών στην ΟΝΝΕΔ:
Εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στην ΟΝΝΕΔ