Μια φωτογραφία της Ανγκελα Μέρκελ με αίμα στα χέρια και το πρόσωπό της ανάρτησε στο διαδίκτυο ο επικεφαλής της Ολλανδικής ακροδεξιάς Γκέερτ Βίλντερς, ο οποίος, βάσει των δημοσκοπήσεων, προηγείται στην εκλογική κούρσα για την πρωθυπουργία της χώρας.

Ads

Ο Βίλντερς επιρρίπτει ευθύνες στην Άνγκελα Μέρκελ κατηγορώντας την για την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην αγορά του Βερολίνου.

Σε άλλη ανάρτησή του ο Βίλντερς έκανε λόγο για «δειλούς ηγέτες» που δεν τολμούν να κλείσουν τα σύνορα και έχουν προκαλέσει ένα «τσουνάμι» τρόμου στην Ευρώπη.

«Μας μισούν και μας σκοτώνουν. Και κανείς δεν μας προστατεύει. Οι ηγέτες μας προδίδουν. Χρειαζόμαστε μία πολιτική επανάσταση. Και να υπερασπιστούμε τους ανθρώπους μας», έγραψε ο Βίλντερς.

Ads

Νωρίτερα ανάλογες κατηγορίες κατά της Μέρκελ είχε εξαπολύσει και ο Μάρκους Πρέτζελ του ακροδεξιού γερμανικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).  «Πότε θα αντεπιτεθεί το γερμανικό κράτος; Πότε θα σταματήσει επιτέλους αυτή η καταραμένη υποκρισία; Αυτοί οι νεκροί είναι της Μέρκελ».

Με τον ίδιο τρόπο έσπευσε να αποδώσει ευθύνες στην Μέρκελ και ο Νάιτζελ Φάρατζ. «Απαίσια νέα από το Βερολίνο, αλλά καμία έκπληξη. Γεγονότα σαν κι αυτά θα είναι η κληρονομιά της Μέρκελ», έγραψε στο Twitter.