«Ιστορικό» ενδιαφέρον αποκτούν πλέον οι πρωινές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη στη δημόσια τηλεόραση, κατά τις οποίες ο υπουργός Ανάπτυξης υπερασπίστηκε με ιδιαίτερο πάθος τα προγράμματα voucher τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, επιτιθέμενος παράλληλα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα ΜΜΕ που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η άτακτη οπισθοχώρηση του κυβερνητικού επιτελείου με την κατάργηση των προγραμμάτων, για να αφήσει για μια ακόμη φορά έκθετο τον υπουργό Ανάπτυξης.

Ads

«Υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια από τα ΕΣΠΑ και αντί να τους μοιράσουμε κατά τον τρόπο που είχε σχεδιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα δώσαμε έτσι» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί να κουνάνε το δάκτυλο στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένα ΜΜΕ.

Συνέχισε σε υψηλούς τόνους αναφέροντας: «Μην τολμήσετε να αμφισβητήσετε την ακεραιότητα κανενός μας γιατί έχετε κάνει και παραδικαστικά στο παρελθόν».

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το αν τα δημοσιεύματα επικαλούνται ένα ΦΕΚ ή όχι, ο Α. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το ρεπορτάζ που κάνει λόγο για «κολλητούς» της κυβέρνησης που μοιράζονται χρήματα μέσα από τις πλατφόρμες τηλεκατάρτισης των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων.

«Εγώ τα είδα και λέω, παιδιά το θράσος τους δεν έχει όρια. Πρωτοσέλιδο, ποια είναι τα ονοματεπώνυμα αυτών που παίρνουν τα λεφτά. Κύριοι της Εφημερίδας των Συντακτών είναι τα ίδια ονοματεπώνυμα που παίρναν τα λεφτά από την κ.Αχτσιόγλου. Τότε ήταν καλά τα ονοματεπώνυμα; Τώρα ξύπνησε ο Τσίπρας; Αλέξη, τώρα ξύπνησες αγόρι μου;  Μη τολμήσετε να αμφισβητήσετε την ακεραιότητα κανενός μας γιατί έχετε κάνει και παραδικαστικά στο παρελθόν. Ηρεμία, μη νομίζετε ότι τα έχουμε ξεχάσει, τίποτα δεν έχουμε ξεχάσει. Και μαζέψτε αυτούς εκεί στην Εφημερίδα των Συντακτών που θυμήθηκαν την κατάρτιση. Τώρα την καταλάβανε στην Εφ. Συν. την κατάρτιση, δεν την ξέρανε, τώρα τη μάθανε» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ads