Εύλογα ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις έφεραν οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, σε εκπομπή του OPEN. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού ξεκαθάρισε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την 13η σύνταξη και τον κατώτατο μισθό, σε άλλο σημείο ρωτήθηκε για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. 

Ads

Για την ακρίβεια, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι «ο σκοπός του κράτους, αυτό που πιστεύουμε εμείς ως σωστό, είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι να εξασφαλίζεις δηλαδή σε όλους τους συμπολίτες μας και προφανώς σε εκείνους που βρίσκονται στα κατώτατα όρια τα εισοδηματικά, ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που θα τους επιτρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση».

Τότε, ο δημοσιογράφος Κωστής Πλάντζος τον ρώτησε αν με το ποσό των 200 ευρώ του ΚΕΑ (δηλαδή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) μπορεί να ζήσει κάποιος και ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Τα 200 ευρώ είναι η μελέτη που λέει ότι αν δίνεις σε κάποιον, αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνειΔεν λέω ότι αυτός ζει όπως πρέπει, για να μην παρεξηγηθώ. Δεν λέω ότι ονειρεύομαι μια ζωή όπου θα ζουν οι άνθρωποι με 200 ευρώ. Λέω ότι υπάρχει πράγματι αυτή η μελέτη». 

Στις δηλώσεις Γεωργιάδη αντέδρασε μέσω Twitter ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς

Ads

Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης: