Ο Υπουργός Ανάπτυξης και πρώην Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα στο Παραπολιτικά 90,1 και τον Παναγιώτη Τζένο τοποθετήθηκε για το σκάνδαλο Novartis, με φόντο τις νέες αποκαλύψεις για την εισαγγελική πρόταση – φωτιά για τον Κωνσταντίνο Φρουζή με αναφορά σε χρηματισμό πολιτικών, υποστηρίζοντας ότι θα καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Ads

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως είναι όμηρος της ελληνικής Δικαιοσύνης και της αδράνειας των εισαγγελέων, καθώς εξαιτίας της δίωξης του Φρούζη για δωροδοκία δύο ιατρών, όπως είπε, δεν έχει καταφέρει να αποφανθεί «η ελληνική δικαιοσύνη εάν πρέπει να βάλει στο αρχείο τη υπόθεση Αβραμόπουλου και Γεωργιάδη ή αν πρέπει να μας οδηγήσει σε κύρια ανάκριση».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento στην πρόταση της η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ελένη Μιχαλοπούλου, αναφέρει ότι ο Φρουζής δωροδοκούσε πολιτικά πρόσωπα αλλά και γιατρούς, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δικογραφία αφορούσε δωροδοκίες γιατρών και όχι πολιτικών προσώπων.

Όσον αφορά, την προσφυγή του στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έχω πει ότι 1η Ιανουαρίου έχω ήδη γράψει την αγωγή μου κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης, θα είμαι ο πρώτος εν ενεργεία υπουργός κράτους μέλους της ΕΕ που θα στραφεί κατά της Δικαιοσύνης της χώρας του. Το θεωρώ τεράστιο εξευτελισμό και για την ελληνική δημοκρατία και για την ελληνική Δικαιοσύνη δεν μου μένει όμως άλλος τρόπος να αμυνθώ έναντι της πρωτοφανούς αδράνειας και ανικανότητας». 

Ads