Ενοχλημένο εμφανίζεται να είναι το Μαξίμου, από την συμπεριφορά του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και της προσωπικής του υπερέκθεσης

Ads

Το ένα ζήτημα, που σύμφωνα με πληροφορίες έχει εκνευρίσει το Μαξίμου, είναι ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης με την ακραία ρητορική που χρησιμοποιεί για το προσφυγικό – ο ίδιος το ονομάζει «λαθρομεταναστευτικό» και μάλιστα σήμερα έφτασε στο σημείο να πει ότι η Αμυγδαλέζα ήταν «Four Seasons» σε σχέση με τη Μόρια – καλλιεργεί στους ψηφοφόρους προσδοκίες για άμεση λύση του ζητήματος. 

Μάλιστα, η εφημερίδα Καθημερινή ασκώντας κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη, σχολιάζει ότι τόσο αυτός, όσο και ο Μάκης Βορίδης – που ακολουθεί επίσης ακραία ρητορική – μιλούν στα μέσα ενημέρωσης για το θέμα περισσότερο και από τον αρμόδιο υπουργό. «Καλλιεργούν δηλαδή υψηλές προσδοκίες για τη γρήγορη εξαφάνιση ενός προβλήματος που, στην πραγματικότητα, δεν εξαρτάται ούτε από το φρόνημα ούτε καν από την επιχειρησιακή επάρκεια της Αθήνας», σημειώνει η Καθημερινή και προσθέτει: «ο λαϊκισμός αποδίδει όταν είσαι στην αντιπολίτευση. Όταν είσαι στην κυβέρνηση, κινδυνεύεις να σε χτυπήσει ο αντίλαλος των συνθημάτων σου». 

Η ίδια εφημερίδα, σχολιάζει, αν και χωρίς να κατονομάσει τον υπουργό και το ζήτημα με τον πλειστηριασμό στο Μάτι. Υπενθυμίζεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι ματαίωσε πλειστηριασμό σπιτιού που είχε καεί στην καταστροφική πυρκαγιά. Το εν λόγω σπίτι, ωστόσο, βρισκόταν στον Μαραθώνα και όντως κάηκε αλλά αυτό έγινε στις 18 Απριλίου του 2018 – τρεις μήνες δηλαδή πριν την τραγωδία – και η αιτία ήταν ένα βραχυκύκλωμα. «Στελέχη της κυβέρνησης, ήδη υπερεκτεθειμένα στη δημοσιότητα, εκμεταλλεύονται τέτοιες μικροδιευθετήσεις για να αυτοπροβληθούν σαν φιλεύσπλαχνοι σταρ. Καλύτερη προβολή, για τους ίδιους και την κυβέρνηση, θα ήταν η σιωπή», γράφει η Καθημερινή. 

Ads

Πόσο εκτός «γραμμής» ο Γεωργιάδης; 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως εκτός από την ακραία φρασεολογία που «παραδοσιακά» χρησιμοποιεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, η ουσία των θέσεών του δεν απέχει από αυτές της κυβέρνησης. Το σχέδιο για το προσφυγικό που παρουσίασε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ακροδεξιάς εμπνεύσεως σε γραμμή Σαλβίνι και Όρμπαν. Όσο για τα εργασιακά και την απεργία, την οποία ο Γεωργιάδης χαρακτήρισε «λούφα», ο υπουργός Ανάπτυξης βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που παίρνει δημόσια θέση κατά της απεργία, λέγοντας πως «πρόκειται για μειοψηφίας ταλαιπωρούν τους πολλούς και αυτό θα τελειώσει». Οπότε τίθεται το ερώτημα: Γιατί μπαίνει στο στόχαστρο αποκλειστικά ο Γεωργιάδης;