Η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αρχίζει να εξιχνιάζεται, τουλάχιστον ως προς το εκτελεστικό της μέρος. Η αστυνομία έχει καταλήξει ότι ο 32χρονος Αλβανός που έχει συλληφθεί για την υπόθεση είναι και ο εκτελεστής του ποινικολόγου.

Ads

Ο ίδιος εξέτιε ποινή στις φυλακές Κασσάνδρας για ναρκωτικά, κλοπές, διαρρήξεις και ληστείες, πήρε άδεια τον Σεπτέμβριο, αλλά δεν επέστρεψε. Έκλεισε ραντεβού με τον δικηγόρο για να τον τρομοκρατήσει, μαζί με ένα ακόμη άτομο που καταζητείται, σχετικά με μεγάλη υπόθεση, ωστόσο τελικά τον σκότωσε με μια σφαίρα στο στήθος.

Το γεγονός ότι ο δράστης δεν είχε λάβει κανένα μέτρο κάλυψης της ταυτότητάς του – δεν είχε καλύψει το πρόσωπό του, ούτε φορούσε γάντια – βοήθησε την αστυνομία να τον βρει και να τον συλλάβει το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αστυνομία θεωρεί ότι οι ηθικοί αυτουργοί είναι γνωστοί από την υπόθεση του μακελειού σε μπαρ του Μικρολίμανου τον Νοέμβριο του 2014, όταν «γαζώθηκαν» με καλάσνικοφ 17 άνθρωποι.

Ads

Πρόκειται για μια σκληρή συμμορία μαστροπών, εκβιαστών και μπράβων, η οποία εμπλέκεται και στην απόπειρα δολοφονίας δικηγόρου στην Πεντέλη, ο οποίος ήταν δικηγόρος του αντίδικου του πελάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εκπροσώπου της Energa.

Οι τρεις σκληροί κακοποιοί συνελήφθησαν τότε και είναι στην φυλακή για πολλά χρόνια και για πλήθος κακουργηματικών πράξεων, ενώ έχουν υποδείξει ως ηθικό αυτουργό και εντολέα τους για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δικηγόρου τον πελάτη του Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή της δολοφονίας, ενόψει της δίκης εκείνης της υπόθεσης, υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα άτυπες επαφές μεταξύ των παραγόντων της, σχετικά με το εάν οι δύο αλλοδαποί κακοποιοί θα επέμεναν στις αρχικές εκδοχές των καταθέσεων – ομολογιών τους. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ως συνήγορος του Φλώρου ενδέχεται να ήταν μέρος της άτυπης διαπραγμάτευσης, με την πλέον τραγική κατάληξη.