Να προσέλθουν και σήμερα στις κάλπες καλούνται τα μέλη ΔΕΠ, οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΑΠΘ, καθώς κανένα από τα επτά υποψήφια πρυτανικά σχήματα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το 50% +1 των ψήφων.

Ads

Κλειδί η στάση Λογοθετίδη

Στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν το υποψήφιο πρυτανικό σχήμα «Συμμετοχικό, Ανοιχτό και Δημιουργικό ΑΠΘ» και «Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο επιμένει Ακαδημαϊκά». Το πρώτο, με επικεφαλής τον καθηγητής Γεωλογίας Ανέστη Φιλιππίδη(προέρχεται από το χώρο της ΝΔ και υποστηρίχτηκε από τη ΔΑΠ), έλαβε ποσοστό 23,77%, ενώ το δεύτερο, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Γιάννη Μυλόπουλο, έλαβε ποσοστό 19,46%.

Καταλύτης για την ανάδειξη του νέου πρυτανικού σχήματος αναμένεται να είναι ο τρίτος του πρώτου γύρου, η «Ακαδημαϊκή Κίνηση ΑΠΘ» υπό τον Στέργιο Λογοθετίδη, που πήρε το 18,08% των ψήφων. Οι πληροφορίες θέλουν τον προερχόμενο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, καθηγητή του Τμήματος Φυσικής, να μην είναι διατεθειμένος να τείνει χείρα εκλογικής βοηθείας στο Γιάννη Μυλόπουλο( που επίσης προέρχεται από ΠΑΣΟΚ, αλλά υποστηρίχθηκε και από τον Συνασπισμό) και να συστήνει την αποχή ή το λευκό.

Ads

Οι άλλοι υποψήφιοι
«Το Αριστοτέλειο για την Παιδεία και την Κοινωνία» με υποψήφιο πρύτανη το Νίκο Καλογήρου, έλαβε το 10,65%. Το «Αδέσμευτο Πανεπιστημιακό Ψηφοδέλτιο» με τη μοναδική γυναίκα υποψήφια πρύτανη, τη Βασιλική Δεληγιάννη-Κουϊμτζή, 10,22%
Η «Πανεπιστημιακή Αγωνιστική Παρέμβαση ΑΠΘ» του Γεώργιου Μαργαρίτη, απέσπασε το 9,92%. «Το Πανεπιστήμιο ως ιδέα και ως πράξη» υπό τον Σωκράτη Δεληβογιατζή, 4,56%.
Λευκά 2,26%, Άκυρα 1.03%
Η δεύτερη και επαναληπτική ψηφοφορία μεταξύ των δύο πρώτων πλειονοψηφησάντων, ορίσθηκε για σήμερα, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 7.30 το απόγευμα, στον ίδιο τόπο και με την ίδια κατανομή των ψηφοφόρων.

Εκλογές σήμερα και στο ΠΑΜΑΚ
Για την εκλογή νέου πρυτάνη και αντιπρυτάνεων καλούνται σήμερα να ψηφίσουν τα μέλη ΔΕΠ, το διοικητικό προσωπικό και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Η μικρή διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας και η τοποθέτηση μιας μόνο κάλπης και μιας εφορευτικής επιτροπής για τους 15.000 φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, είχε προκαλέσει την αντίδραση του υποψήφιου πρυτανικού σχήματος υπό την Π. Νάσκου-Περράκη αλλά και του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημίου.

Από NORTH VOICE