Η είδηση ότι η Ρωσίδα σούπερ σταρ τενίστρια Μαρία Σαράποβα βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF) κατάρρευσε το είδωλο της. Η σούπερ – αθλήτρια του τένις βρέθηκε θετική στην ουσία meldonium, και όπως γράφουν οι New York Τimes (ΝΥΤ) έπεται συνέχεια και για άλλους.

Ads

Σύμφωνα με την έγκριτη αμερικανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται τον Παγκόσμιο Οργανισμό για το ντόπιγκ, περισσότεροι από 60 παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και Ολυμπιονίκες αναμένεται να αποκαλυφθεί ότι θα βρεθούν θετικοί στην ουσία.

Το συγκεκριμένο σκεύασμα, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις ασθενών με διαβήτη και χαμηλό μαγνήσιο, συμπεριλήφθηκε στα απαγορευμένα από την 1η Ιανουαρίου του 2016.

Σύμφωνα με τους ΝΥΤ, μερικοί από τους αθλητές που βρέθηκαν θετικοί είναι: o Σεμιόν Ελιστράτοφ της Ρωσίας, χρυσός Ολυμπιονίκης στο speedskating, o Πάβελ Κουλιζνίκοφ της Ρωσίας, σκέιτερ ταχύτητας και παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Νταβίτ Μοντζμανασβίλι της Γεωργίας, αργυρός Ολυμπιονίκης στην πάλη και ο Αμπέμπα Αρεγκάουι της Σουηδίας, δρομέας και παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ads