Την διαφοροποίηση της από όσα δήλωσε πρόσφατα σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε για άλλη μια φορά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ads

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ χαρακτήρισε «αναμφισβήτητα ρίσκο» την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην προχωρήσει σε εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Εμένα αυτή ήταν η γνώμη μου, εν πάση περιπτώσει ο πρωθυπουργός αποφάσισε. Δεν υπάρχει θέμα. Θα προχωρήσουμε όπως είμαστε, πιστεύοντας ότι σε τελική ανάλυση ο ελληνικός λαός θα κρίνει και θα συγκρίνει και θα πάρει τις αποφάσεις του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ωστόσο, όταν η Ντόρα Μπακογιάννη ρωτήθηκε αν η απόφαση του πρωθυπουργού είναι ρίσκο, η απάντησή της ήταν «ναι, αναμφισβήτητο. Δεν υπάρχει αμφιβολία».

Ads

Υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως «Δεν είμαι κωλοτούμπας. Δεν θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο θα πορευτούμε με τον υφιστάμενο εκλογικό νόμο που έχουμε. Δεν τίθεται κανένα ζήτημα εκλογικού νόμου. Εκτός κι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και αποδεχθεί πως η απλή αναλογική είναι μια βόμβα στα θεμέλια, πράγμα που εκτιμώ πως δεν πρόκειται να γίνει».