Ανοικτό το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος στα «δεξιά» της ΝΔ άφησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος. Στο μεταξύ, ο Γιώργος Νταβρής ανέφερε ότι πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές διεξάγουν συζητήσεις, σημειώνοντας ότι περιμένουν πλέον μόνο την κατάλληλη στιγμή για τις ανακοινώσεις. 

Ads

«Ήδη πολλοί από τους ανεξάρτητους που βρισκόμαστε στη Βουλή είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για την ίδρυση νέου κόμματος. Η διακήρυξη είναι έτοιμη και περιμένουμε το κατάλληλο πολιτικό timing για να ανακοινώσουμε το νέο πολιτικό φορέα», ανέφερε ο Γ. Νταβρής στο Βημα Fm. Ο ίδιος ζήτησε επίσης από όλους τους βουλευτές να ζητήσουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να παραιτηθεί τώρα, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες και να μην περιμένει μέχρι το Μάρτιο.

Σε ό, τι αφορά την κίνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα σχετικά με το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, ο Γ. Νταβρής άφησε αιχμές αναφέροντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να δείξει «κυβερνησιμότητα και ότι έχει μαζί του βουλευτές ως αντιπολίτευση». Σε ερώτηση για το αν θα υπογράψει ο ίδιος, απάντησε ότι προς το παρόν επιφυλάσσεται, καθώς θέλει να δει όλο το σκεπτικό και την κίνηση συνολικά.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Καπερνάρος, δήλωσε μιλώντας στη Real News ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ένα Πατριωτικό Ενωτικό Κίνημα. Ένα δεξιό κόμμα -έτσι όπως το αντιλαμβάνεται η παραδοσιακή δεξιά παράταξη- που θα επωμιστεί την βαριά ευθύνη της επανάκτησης της χώρας από τους γερμανούς κατακτητές».

Ads

Σύμφωνα με την εφημερίδα σε συνάντηση που είχε με τον Τάκη Μπαλτάκο φάνηκε να υπάρχουν δυνατότητες σύμπλευσης.