Την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο Σαντορίνης ανέδειξε το μακάβριο περιστατικό με τον εντοπισμό σορού σε προχωρημένη σήψη λόγω χαλασμένου ψυγείου στο νεκροθάλαμο.

Ads

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, η υπόθεση ξεκινά με τον θάνατο επιχειρηματία που βρέθηκε στο νησί.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σαντορίνης όπου και σύμφωνα με τα όσα λέει στο ethnos.gr η Διοικήτρια Ελένη Μπορμπουδάκη, «διαπιστώθηκε επισήμως ο θάνατος του το πρωί της Κυριακής, το πρόβλημα όμως έγινε αντιληπτό το πρωί της Δευτέρας».

Όμως τη Δευτέρα το πρωί όταν το γραφείο τελετών με εργαζομένους του νοσοκομείου πήγαν να παραλάβουν τον νεκρό διαπίστωσαν μία έντονη δυσοσμία καθώς είχε ξεκινήσει η σήψη.

Ads

Όπως αντιλήφθηκαν οι εργαζόμενοι, το ψυγείο διατήρησης είχε διακόψει τη λειτουργία του λόγω διακοπής ρεύματος όπως σημειώνει η διοικήτρια στο ethnos.gr.

Πάντως με βάση τις καταγγελίες που έχει στη διάθεσή του το ethnos.gr, η σορός είχε παραμείνει εκεί για πολύ μεγαλύτερο διάστημα.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί τόσο η οικογένεια του θανόντος όσο και η εισαγγελία.

Ακόμη αναζητείται πότε ακριβώς έπαψε να λειτουργεί το ψυγείο καθώς και σε πόσο προχωρημένη σήψη ήταν η σορός, όπως τονίζει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ της ανώνυμης εταιρείας του δημοσίου στην οποία ανήκει ο Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Όπως δηλώνει ο Πρόεδρος της ΑΕΜΥ Κύριλλος Παπακυριακού στο ethnos.gr «το περιστατικό διερευνάται ώστε να γίνει ξεκάθαρο ποιος φταίει».

Η Διοικήτρια του Νοσοκομείου επεσήμανε ότι θα καλυφθούν τα έξοδα μεταφοράς αλλά και ταφής της σορού από το Νοσοκομείο σε ένδειξη τιμής στον νεκρό.

Ωστόσο το μακάβριο αυτό περιστατικό δείχνει τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Σαντορίνης, το οποίο πνίγεται από τις ελλείψεις προσωπικού.

Ενδεικτικό είναι ότι πολλές υπηρεσίες δίνονται σε εξωτερικούς εργολάβους, όχι τυχαία προφανώς, ενώ ακόμη και οι γιατροί είναι …δείγμα προς εξαφάνιση.

Ειδικά το καλοκαίρι όπου το νησί γεμίζει από τουρίστες, το Νοσοκομείο Σαντορίνης που υπολειτουργεί, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τα απλά περιστατικά τα οποία συχνά πυκνά μεταφέρονται με ελικόπτερα στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ενδεικτικό είναι επίσης ότι πλέον γίνονται ακόμη και ολιγόμηνες συμβάσεις με ιατρικό προσωπικό το οποίο εμφανίζεται για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο και μετά αποχωρεί, όπως περιγράφουν πηγές στο ethnos.gr.

Η εγκατάλειψη του Νοσοκομείου Σαντορίνης έχει οδηγήσει στη γιγάντωση του ιδιωτικού τομέα στο νησί, καθώς κάθε τόσο ξεφυτρώνουν νέες ιδιωτικές κλινικές που σπεύδουν να καλύψουν τα κενά σε ιατρικές υπηρεσίες στο νησί.