«Τριτοκοσμικές» συνθήκες επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», καθώς όπως αποκαλύπτεται από έγγραφα που έχουν διακινηθεί εσωτερικά στο νοσηλευτικό ίδρυμα του κεντρικού νησιού των Δωδεκανήσων, γάτες και ποντίκια βρίσκονται σε αρκετούς χώρους, ενώ περιστέρια συχνάζουν ακόμη και σε χώρους νοσηλείας ασθενών.

Ads

Μάλιστα, ένα έγγραφο–αίτηση αναφέρεται και στην απομάκρυνση λυμάτων από τον εξωτερικό χώρο της αποστείρωσης.

Τα περιστατικά αφορούν τον τελευταίο χρόνο, με τον πρόεδρο των εργαζομένων Χάρη Μπαρό, που μίλησε στην τηλεόραση του MEGA, να αναφέρεται εκτενώς και σε άλλα προβλήματα του νοσοκομείου, όπως ο κλιματισμός και η υποστελέχωση σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες – ιατρικών, παραϊατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών. Υπάρχουν ακόμα ζητήματα εργολαβιών που έχουν αναληφθεί μέσα στο νοσοκομείο και προσπαθούν οι ιθύνοντες να βρουν λύση.

«Για τα περιστέρια, έχουν μπει δίχτυα στους κοινόχρηστους χώρους, γενικότερα λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης του νοσοκομείου έχουμε πρόβλημα με τον κλιματισμό, έχει χαλάσει ο κεντρικός κλιματισμός, από τα τρία κεντρικά κλιματιστικά, λειτουργεί το ενάμιση. Οπότε το καλοκαίρι ανοίγουμε τα παράθυρα. Κάποια τρωκτικά ήταν τώρα τελευταία στα πατάρια. Νομίζω ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να λυθεί. Η επιτροπή Λοιμώξεων έχει τα πλήρη στοιχεία. Εγώ το γνωρίζω από την καθημερινότητά μου στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Μπαρός και πρόσθεσε:

«Το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι η έλλειψη προσωπικού. Έχουμε δύο αναισθησιολόγους αυτή τη στιγμή και από τις επτά αίθουσες που υπάρχουν λειτουργούν οι δύο, μία για τα επείγοντα και μία για τα τακτικά. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο ακτινολογικό, έχουμε μείνει με πέντε ακτινολόγους γιατρούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν παραιτηθεί οι τρεις και έχουν ιδιωτεύσει. Όταν αρρωσταίνει ένας από τους ακτινολόγους, έχουμε πρόβλημα με τις βάρδιες», συμπλήρωσε ο κ. Μπαρός και συνέχισε:

Ads

«Έχουμε ελλείψεις σε 200 οργανικές θέσεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στο ακτινολογικό δεν έχουμε χειριστές, ραδιολόγους-ακτινολόγους και όσα μηχανήματα έχουμε με ακτινοβολία, δεν μπορούμε να τα λειτουργήσουμε. Ειδικά στον στεφανιογράφο, που χειρίζεται όλα τα εμφράγματα όλης της Δωδεκανήσου, έχουμε έναν γιατρό και έναν χειριστή, και όποτε παίρνω άδεια εγώ ή ο γιατρός ή αρρωσταίνουμε, τα εμφράγματα πρέπει να διακομίζονται στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Δεν έχουμε αναμονή τώρα γιατί εργαζόμαστε εγώ και ο γιατρός 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα», τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου.