Ένα τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου μαθήτρια νοσηλευτικής, στην προσπάθεια της να αφαιρέσει τον ορό, έκοψε το δάχτυλο ενός βρέφους μόλις 5,5 μηνών. Σε ανακοίνωσή του, το νοσοκομείο κάνει λόγο για «ατυχές συμβάν», σημειώνοντας παράλληλα πως «διερευνώνται τυχόν παραλείψεις και ευθύνες προσωπικού».
 

Ads

Το βρέφος νοσηλευόταν με εμπύρετο νόσημα στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Μυτιλήνης. Το μεσημέρι του δόθηκε εξιτήριο και μια μαθήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής πήγε να βγάλει τον ορό από το κοριτσάκι. Ωστόσο στην προσπάθειά της να αφαιρέσει τον ορό ακρωτηρίασε το παιδί, κόβοντας την πρώτη φάλαγγα του μικρού δακτύλου του δεξιού χεριού του.
 
Στη συνέχεια, η μαθήτρια πέταξε το κομμάτι του δακτύλου που έκοψε, έκλεισε με αιμοστατικές γάζες την πληγή στο χέρι του βρέφους, το οποίο και παρέδωσε στους γονείς του χωρίς να αναφέρει τι είχε κάνει.
 
Σε ανακοίνωσή του για το περιστατικό, το νοσοκομείο αναφέρει:
 
«Στις 4/2/2013 συνέβη στο Νοσοκομείο ατυχές συμβάν που όλους μας λύπησε. Συγκεκριμένα υπήρξε τραυματισμός ονυχοφόρου φάλαγγας βρέφους.Το ατυχές αυτό συμβάν έλαβε χώρα κατά τη διαδικασία αφαίρεσης ορού από το βρέφος, το οποίο νοσηλευόταν στην Παιδιατρική κλινική. Η πράξη αυτή γίνεται καθημερινά στο νοσοκομείο και ουδέποτε μέχρι σήμερα δημιουργήθηκε οποιοδήποτε πρόβλημα. Αμέσως παρασχέθηκαν όλες οι απαραίτητες φροντίδες για την αντιμετώπιση του τραυματισμού. Το βρέφος είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους. Διερευνώνται τυχόν παραλείψεις και ευθύνες προσωπικού».