Παύεται από τα καθήκοντά του ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά», με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Ads

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί καταγγελία των εργαζομένων για αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά και ρεπορτάζ του Έθνους, σύμφωνα με το οποίο, εδώ και μήνες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν εντοπίσει σοβαρότατες παρατυπίες και παραλείψεις στις προμήθειες του Αντικαρκινικού νοσοκομείου, με το θέμα να αποσιωπάται την περίοδο πριν τις εκλογές ώστε να μην επηρεάσει την εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ειδικότερα βάσει του δημοσιεύματος, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει μπει στο νοσοκομείο και εξετάζει αναλυτικά όλα τα στοιχεία για συμβάσεις, αγορές και προμήθειες των τελευταίων ετών, καθώς έχει διαπιστωθεί πρακτική απευθείας αναθέσεων, υπερβάσεις σε αγορές και προμήθειες. Το ενδιαφέρον είναι, κατά την ίδια πηγή, ότι παρά τα παραπάνω και τις καταγγελίες εργαζόμενων και στελεχών του νοσοκομείου, τα οποία είναι εν γνώσει του Μαξίμου, η διοίκησή του όχι απλώς δεν τροποποιήθηκε, αλλά παρατάθηκε και η θητεία του διοικητή, ενόψει του νέου νόμου για τον τρόπο επιλογής διοικήσεων στα νοσοκομεία. «Και ο νέος υπουργός υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ενημερωθεί σχετικά δεν έχει προβεί όμως σε οποιαδήποτε κίνηση», σύμφωνα με το δημοσίευμα, που αποδίδει σε γαλάζια στελέχη ενεργή στήριξη της υφιστάμενης διοίκησης.

Ads

Παράλληλα τη Δευτέρα (4/9) τόσο το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου, όσο και η ΠΟΕΔΗΝ τόνισαν ότι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο αναβάλλονται χημειοθεραπείες. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος κατήγγειλε πως έχουν απομείνει 5.000 ευρώ στο νοσοκομείο για φάρμακα και όποιος ασθενής με καρκίνο μεταβεί σήμερα για χημειοθεραπεία που μπορεί να είναι ακριβότερη, αναβάλλεται.