Σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανέρχεται το «δώρο» του κράτους, μέσω του Νοσοκομείου Κέρκυρας, στους ιδιώτες ακτινολόγους, την ώρα που το ίδιο «αποψιλώνεται» από ακτινολόγους, μέσω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων, αφού οι οικονομικές και εργασιακές συνθήκες στο ΕΣΥ χειροτερεύουν αλματωδώς.

Ads

Όπως προκύπτει από σχετική καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, το ΔΣ του νοσοκομείου αποφάσισε να δώσει 379.000 ευρώ για ένα χρόνο σε ιδιώτες ακτινολόγους για διαγνώσεις, οι οποίες «θα γίνονται με τα μηχανήματα του νοσοκομείου και αξιοποιώντας το προσωπικό (τεχνολόγους) του νοσοκομείου».

«Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας, δε βάζει θεμέλια για την βελτίωση της κατάστασης στο νοσοκομείο» αναφέρει η ανακοίνωση και εξηγεί: «Μετά τις παραιτήσεις/συνταξιοδοτήσεις 5 ακτινολόγων (και ενώ έρχεται και ακόμα μια συνταξιοδότηση σε 20 μέρες από τώρα) πρακτικά η διοίκηση λέει τώρα σε όλους τους μόνιμους ιατρούς “Παραιτηθείτε και σας προσφέρουμε δεκαπλάσια αμοιβή και βελτιωμένες συνθήκες εργασίας, χωρίς εφημερίες, αν κάνετε σύμβαση ως ιδιώτες”.

Θα θυμίσουμε ότι για 6 αποχωρήσεις ιατρών στο ακτινολογικό ότι το νοσοκομείο έχει προκηρύξει στο μεταξύ μόνο 2 μόνιμες θέσεις ακτινολόγων.

Ads

Αντί δηλαδή να δώσουν αυξήσεις για να προσελκύσουν νέους μόνιμους ιατρούς και αντι να προκηρύξουν τις απαραίτητες οργανικές θέσεις που έμειναν κενές εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν, σκορπίζουν λεφτά σε ιδιώτες για πρόσκαιρη κάλυψη. Με το ποσό αυτό αν ήθελε, το νοσοκομείο μας θα έκανε προκήρυξη για 12 (ΔΩΔΕΚΑ) μόνιμους ακτινολόγους.».

Και προσθέτει:

«Μας λένε δήθεν ότι δεν έρχεται κανείς. Πώς να έρθει κάποιος σε ένα τμήμα που σε 3 χρόνια, άφησαν επίτηδες να υποστελεχωθεί σε τέτοιο βαθμό, χάνοντας το 85% των ειδικευμένων ιατρών του, χωρίς έστω για τα μάτια του κόσμου, να προκηρύξουν όλες τις θέσεις που έμειναν κενές; Γιατί να έρθει κάποιος ακτινολόγος, όταν αν ανοίξει ιδιωτικό επάγγελμα και κάνει σύμβαση, θα πληρώνεται τα τρίδιπλα, από ό,τι ως μόνιμος; Μάλιστα η σχετική απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου, περιέχει και 4 σελίδες νομολογίας για να τεκμηριώσουν τη νομιμότητα της απόφασης τους. Είναι προφανές ότι θέλουν να μη μπλέξουν γιατί ξέρουν πως η σπατάλη που αποφάσισαν είναι τεράστια. Επίσης τραγικό είναι πως πάρα το ιλιγγιώδες ποσό, προγραμματίζονται μόλις 30 μαγνητικές το μήνα, δηλαδή λιγότερο από 2 μαγνητικές σε κάθε εργάσιμη ημέρα. Δηλαδή και θα πληρώνουμε τεράστια ποσά και οι πολίτες δε θα εξυπηρετούνται καθώς ο μαγνητικός τομογράφος θα υπολειτουργεί».