Ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου της Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας με ανάρτηση του στο Facebook απάντησε στον πρόεδρο ΔΕΕΠ Κέρκυρας της ΝΔ Σπύρο Παντέλιο σχετικά με το Νοσοκομείο Κέρκυρας και τον κατηγόρησε  ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παντελιός νωρίτερα είχε κατηγορήσει τους συνδικαλιστές ότι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση σε καιρό πανδημίας μόνο για μικροπολιτικά οφέλη και ότι η κυβέρνηση έχει αυξήσει των αριθμό ΜΕΘ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, ανέφερε ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ είχε μειωθεί ο αριθμός των μόνιμων εργαζομένων του Οργανισμού του Νοσοκομείου Κέρκυρας. 

Ο κ. Κακαβίτσας απάντησε ότι όχι μόνο δεν έγινε μείωση, αλλά αντίθετα έγινε αύξηση των προβλεπόμενων θέσεων ιατρών του οργανισμού του νοσοκομείου από 121 σε 133 την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όσον αφορά τον αριθμό ΜΕΘ τόνισε ότι αν και ονομαστικά οι κλίνες αυξήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, εν τούτοις δεν στελεχώθηκαν με το απαραίτητο προσωπικό προκαλώντας ουσιαστικά μη συμβατή ΜΕΘ με τις προβλέψεις λειτουργίας της.

Ads

Τέλος, ο κ. Κακαβίτσας αποκάλυψε ότι υπήρξε απευθείας ανάθεση 17.000 ευρώ για την εκπόνηση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού που δόθηκε στην εταιρεία του γραμματέα στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ.

Αναλυτικά η ανάρτηση του: